Nenezić predsjednik SO Bar

Za Nenezića je javnom prozivkom glasalo 19 odbornika, devet je bilo uzdržano, a protiv su glasala četiri odbornika

21045 pregleda 23 komentar(a)
Opština Bar, Foto: Opština Bar
Opština Bar, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 16.12.2022. 13:32h

Za predsjednika Skupštine opštine Bar na današnjoj sjednici većinom glasova izabran je Branislav Bane Nenezić, nosilac liste "Novo vrijeme za Bar - Socijaldemokrate".

Za Nenezića je javnom prozivkom glasalo 19 odbornika, devet je bilo uzdržano, a protiv su glasala četiri odbornika.

Izbor Nenezića podržali su odbornici koalicije Prava stvar DPS, SDP, LP i odbornici SD-a.

Uzdržani su bili odbornici DF, BS, Biram Crnu Goru i GP URA, a protiv odbornici koalicije Lista „Idemo, ljudi“ (Demokrate, Evropa sad, Ujedinjena).

Nenezić je najavio da će naredne sedmice biti formirani odbornički klubovi, kolegijum predsjednika Skupštine opštine Bar, a da slijedi zakazivanje sjednice SO na kojoj će u dnevnom redu biti Predlog Odluke o Budžetu za 2023. i njegovo usvajanje.

Koalicioni sporazum za formiranje vlasti u Baru potpisan je prije zasijedananja Skupštine opštine Bar na kojoj će biti izabran predsjednik lokalnog parlamenta.

Na lokalnim izborima održanim 23. oktobra, najviše mandata (15), osvojila je koalicija "Prava stvar, Zajedno Bar" (DPS, SDP, LP).

Lista "Idemo, ljudi" (Demokrate, Evropa sad, Ujedinjena) osvojila je sedam mandata, "Za budućnost Bara" pet, a Socijaldemokrate četiri.

Lista "Može Bar" koju predvodi Građanski pokret URA osvojila je tri mandata, stranka Biram Bar dva, a Bošnjačka stranka jedan mandat. Stranka pravde i pomirenja, SNP i Prava Crna Gora nisu prešle census.

Bonus video: