Bogdanović: Imenovanjem Vukčevića potvrdili da su htjeli sudiju po volji vlasti

"Kada zaista bude postojala želja da se izglasaju istinski nepristrasni kandidati, koje ne čekaju 'planovi B' u vidu alternativnih angažmana u vlasti, što se nas tiče - dogovor će biti postignut za pet minuta", kazao je generalni sekretar DPS-a

10048 pregleda 17 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Bogdanović, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović kazao je da se imenovanjem doskorašnjeg kandidata za sudiju Ustavnog suda Ilije Vukčevića, za državnog sekretara u Ministarstvu finansija, potvrdilo da je vlast željela izabrati sudije koji su njima po volji.

"Pošto je propala namjera vlasti da bude izabran za sudiju Ustavnog suda, jedan kandidat je samo četiri dana kasnije dobio novu funkciju u - Vladi. Kandidat je prije toga bio saradnik ex direktora UPC Rada Miloševića. Đe se izdaju ta uvjerenja o nepristrasnosti", napisao je Bogdanović na Tviteru.

Povezani članci

15. Decembar 2022.

Vukčević državni sekretar u Ministarstvu finansija

Kazao je kako je DPS od početka ukazivao na "sve manjkavosti procesa izbora kandidata, koji je bio jednostran".

"Nije trebalo dugo da prođe, a da se pokaže da smo bili u pravu. Od starta je postojao samo jedan scenario - da vlast izabere, a opozicija glasa za kandidate koji su njima po volji.

"U tome leži sva suština aktuelne situacije sa Ustavnim sudom. Kada zaista bude postojala želja da se izglasaju istinski nepristrasni kandidati, koje ne čekaju 'planovi B' u vidu alternativnih angažmana u vlasti, što se nas tiče - dogovor će biti postignut za pet minuta", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: