DF o smjeni Raketića: Organizovati nove izbore u Andrijevici

Potpredsjednik Opštine smijenjen glasovima opozicionih DPS-a i SD-a, te jednog odbornika vladajućih Demokrata Bogdana Mijovića

6719 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Demokratski front (DF) se oglasio povodom smjene potpredsjednika Opštine Andrijevica Veselina Raketića (NSD), rekavši da je tom "pučističkom smjenom" grubo prekrojena izborna volja Andrijevčana, prekršen koalicioni sporazum i iznevjerena izborna pobjeda iz 2020. godine.

Pozvali su "nekadašnje koalicione partnere" da organizuju nove izbore u toj opštini.

Raketić je juče smijenjen glasovima opozicionih DPS-a i SD-a, te jednog odbornika vladajućih Demokrata Bogdana Mijovića.

"Za ovaj bestidni akt je glasala Demokratska partija socijalista, koja je izgubila izbore prije dvije godine, u sadejstvu sa odbjeglim odbornikom Demokrata. Ovim činom je uspostavljena nova skupštinska većina koja ne proističe iz izborne volje građana. Zbog toga opravdano tvrdimo da su i određeni činioci iz lokalne vlasti umiješali svoje prste u navedene nemoralne dogovore i nečasne radnje", saopštili su iz DF-a.

"Zaključujemo da ova izdaja velike narodne pobjede u Andrijevici iz 2020. godine predstavlja uzurpiranje izborne volje i da je to nedozvoljeno u demokratskim društvima. Neka budu sigurni oni koji su pod stražom bivšeg režima i za njegove potrebe ovo učinili, da im neće proći prevarna zamisao i da to Andrijevčani sigurno neće dozvoliti", poručili su iz tog političkog saveza.

Kazali su kako je "nedopustivo prekrajanje narodne volje" i da je "sud građana" opravdano rešenje.

"Zato izlaz iz ove situacije ima dva puta: da se obnovi pobjednička koalicija koja više ne postoji zbog prebjega odbornika Demokrata na stranu DPS-a ili da se, čim prije, održe lokalni izbori u Andrijevici.

"Ne sumnjamo da će odgovorni za ovaj razbojnički skandal biti adekvatno kažnjeni na tim izborima i zato DF, u ovom trenutku, poziva nekadašnje koalicione partnere da organizujemo nove izbore kako se ovakve stvari više nikada ne bi ponavljale", zaključuju iz DF-a.

Bonus video: