PES: Milatović upoznao predstavnike Vlade o opstrukcijama tranzicije vlasti nakon oktobarskih izbora

"Predstavnici Vlade na sastanku jednoglasno iskazali zabrinutost zbog nefunkcionalnosti Glavnog grada"

2989 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Pokret Evropa sad
Sa sastanka, Foto: Pokret Evropa sad

Jakov Milatović, nosilac izborne liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Podgorici, upoznao je predstavnike Vlade Crne Gore o problemima sa kojima se trenutno suočavaju građani i građanke Podgorice, a koji su posljedica opstrukcije tranzicije vlasti nakon oktobarskih izbora.

To je saopšteno iz Pokreta Evropa sad.

"Predstavnici Vlade su na sastanku detaljno upoznati sa hronologijom nezakonitog djelovanja Demokratske partije socijalista (DPS), te njegovog potpredsjednika i predsjednika Izborne komisije Glavnog grada kojim se onemogućava sprovođenje izborne volje građana, ali i nezakonitim djelovanjem Skupštine Glavnog grada koja nema legitimni mandat još od 5. jula što je potvđeno odlukom Ustavnog suda", piše u saopštenju.

Dodaju da su predstavnici Vlade na sastanku jednoglasno iskazali zabrinutost zbog nefunkcionalnosti Glavnog grada i da su iskazali punu spremnost da proaktivno djeluju u okviru svojih nadležnosti kako bi se shodno jasno izraženoj izbornoj volji građana konstituisao legitimni saziv Skupštine i izabrala nova gradska uprava.

"Građani su 23. oktobra jasno izabrali svoje predstavnike za gradski parlament i time odlučili ko da ih vodi u narednom periodu, ali je evidentno da poražene političke strukture drže građane kao taoce njihove samovolje, urušavajući dodatno legitimitet funkcija koje obavljaju. U svijetlu predstojećeg praznika oslobođenja Podgorice, jasno je da se ovakvom uzurpatorskom maniru mora stati na put", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: