Jakić: Treba pitati ljude u Mojkovcu i Podgorici da li poznaju Ceroviće koji su do juče tamo glasali

"Nadležne institucije neka rade svoj posao, siguran sam i da međunarodna zajednica posmatra dešavanje u Šavniku i da je jasan cjelokupan kontekst u Crnoj Gori i Šavniku", naglasio je Jakić

26178 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nosilac liste DPS-SD za lokalne izbore u Šavniku i aktuelni predsjednik te Opštine Jugslav Jakić poručio je da ljude u Mojkovcu i Podgorici treba upitati da li poznaju Ceroviće "koji su tamo glasali do juče".

Jakić je to kazao odgovarajući na pitanje da li je čuo za prezime Šaler u Šavničkom kraju, upitajući da li treba on ili neko u gradu da poznaje bilo koga da bi ostvario biračko pravo ili on to pravo ostvaruje na osnovu toga što je zakonom upisan u birački spisak.

Na pitanje da li treba da se odgode izbori i ponove na proljeće, rekao je da taj predlog premijera Dritana Abazovića ne zaslužuje nikakav komentar.

"Opet ista politika Vlade. Čini mi se da je prošle nedjelje optuživao tužilaštvo, da su oni odgovorni zbog toga što se ne mogu održati izbori u Šavniku, a danas kada su ga vjerovatno pozvali iz Demokratskog fronta, priča se druga priča", rekao je Jakić.

Dodao je i da ako Abazović ima ustavna i zakonska ovlašćenja, "slobodno neka tako postupa".

"Ne bi nas ni to iznenadilo s obzirom na situaciju koju vidite da se dešava u Crnoj Gori. Da smo od države koja je bila u predvorju Evropske unije došli do gotovo izlacije od strane međunarodne zajednice. Ono što nama više, a vjerujem i javnosti, bode oči jeste ta stalna nedjeljena promjena politike i mišljenja od strane Vlade. Evo i danas ste svjedoci prekidanja izbora. Sigurno je i takva izjava Abazovića doprinijela da se ovako ponašanje nastavi", smatra aktuelni gradonačelnik Opštine Šavnik.

Jakić na izlaz iz ove krize vidi u državnim nadležnim institucijama.

"Međutim, vidite kakvi su ti odgovori, da su konfuzni i da nisu jasni. Prve nedjelje imate optuživanje između izvršne i zakonodavne vlasti, danas imate neku drugu priču kada dođe premijer u Šavnik pa mu serviraju informacije koje nisu tačne ili su polutačne i sa takvim inf se izlazi u javnost. Nadležne institucije neka rade svoj posao, siguran sam i da međunarodna zajednica posmatra dešavanje u Šavniku i da je jasan cjelokupan kontekst u Crnoj Gori i Šavniku", naglasio je Jakić.

Bonus video: