Vladimir Martinović predsjednik Opštine Kolašin

Za njega su glasali i odbornik opozicionih Pokreta Zajedno gradimo Kolašin Milivoje Bulatović i Grupe birača Momčilo Vukčević

21703 pregleda 65 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Glasovima odbornika Demokrata, Pokreta Evropa sad, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Ure i Ujedinjene Crne Gore, Vladimir Martinović izabran je za predsjednika Opštine Kolašin.

Za njega su glasali i odbornik opozicionih Pokreta Zajedno gradimo Kolašin Milivoje Bulatović i Grupe birača Momčilo Vukčević.

Novi predsjednik Opštine najavio je niz projekata kojima će se, kako je rekao, unaprijediti kvalitet života građana Kolašina, al ii obećao da neće biti revanšizma.

"Čast koju sa sobom nosi, funkcija predsjednika Opštine praćena je i obavezom da povjerenje koje ste mi ukazali iskoristim da sa svojim timom predano radeći, u narednom periodu učinimo sve građane ponosnim što su stanovnici Kolašina…Prirodno je da građani očekuju da nova vlast bude nosilac napretka u odnosu na prethodnu i ja ću se, kao prvi čovjek Kolašina, truditi, tokom svog mandata, da pokažem da su takva očekivanja od strane naših građana bila realna, opravdana i s pravom utemeljena na povjerenju koje je ukazano na nedavno održanim izborima”, rekao je on.

Martinović je objasnio da “Kolašin u narednom periodu vidi kao opštinu u kojoj se "nijedan građanin neće osjećati poraženim”.

“Poraženim u smislu da zbog svoje pripadnosti bilo političke ili neke druge ne ostvaruje pravo na poboljšanje uslova života, a koje mu mora obezbijediti loklana uprava,jer je ona servis svih građana, a ne privilegovanih po bilo kom osnovu. To je jedan od primarnih principa kojima namjeravam da se rukovodim u svom radu, a to ću tražiti i od svojih saradnika i svih zaposlenih u lokalnoj upravi. Ono što može biti poraženo jesu nazadni koncepti i stare navike koje sa pravom izazivaju reakcije naših sugrađana”, kazao je on.

Martinović je, između ostalog, najavio radova na pripremi MOSI igara, kao i da će lokalna uprava, odmah nakon praznika, pokrenuti postupak izrade tenderske dokumentacije za izradu projekta za garažu u Kolašinu”

“Takođe, Kolašin će imati nove i lijepe ulice; u dogovoru sa državnim institucijama pripremamo asfaltiranje na potezu od raskrsnice zaobilaznicom koja ide pored crkve Sv. Dimitrija i dalje Ulicom Milivoja Bulatovića do kraja Željezničke ulice. Takođe, radićemo i, nadam se, uspješno realizovati, u saradnji sa državom rekonstruisati put za Trešnjevik, Bare Kraljske, Mateševo kao i rekonstrukciju puta Mateševo – Kolašin. Pritom, kada govorim o saradnji sa državom, ne govorim uprazno, već imam obećanja da će to biti učinjeno. A nemam razloga ni da u to sumnjam jer i interes države u ovim stvarima savršeno korespondira sa interesom Kolašina”, obećao je novi predsjednik Opštine Kolašin.

Najavio je i uređenje gradskih površina, sređivanje ulaza u grad, rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića, rješavanje problema vodosnabdijevanja, kanalizacione mreže, izgradnju rasvjete, puteva…

“Sve gradske službe radiće u cilju poboljšanja kvaliteta života nasih građana u svakom periodu dana i godine. Podržaćemo sport, a najbolje kolektive i pojedince nagrađivati. U saradnji sa kolegama iz Centra za kulturu, unaprijedićemo kulturne sadržaje i iskoristiti potencijal, sada već, evropski poznatog KUD Mijat Mašković. Pružićemo adekvatnu pomoć i brigu starijim osobama, penzionerima, ranjivim kategorijama, i unaprijediti saradnju sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta i NVO sektorom”, reko je Martinović.

Obećao je i podršku poljoprivrednicima i razvoju seoskog turizma, kao i otvorenu saradnju sa investitorima i svima koji Kolašinu žele dobro.

Martinović je rođen u Kolašinu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u opštini Kolašin. Osnovne i specijalističke studije završio na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore.

Oženjen je i otac jednog djeteta.

Bonus video: