Demokrate: Usvajanje Izmjena i dopuna Zakona o registrima prebivališta i boravišta će blokirati izborne manipulatore

Demokrate su ocijenile da su dešavanja koja prate izborni proces u Opštini Šavnik "sramota onih koji žele da prekroje izbornu volju građana i da silom dobiju koji mandat više, ne prezajući da učine i krivično djelo"

9647 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Usvajanjem Predloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta će jednom za svagda blokirati izborne manipulatore da opstrukcijama unose nemir među građanima i biračima, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Usvajanjem bi se zaustavilo "divljanje DPS-a u Šavniku koje traje iz nedjelje u nedjelju, dodajući da su njihovi poslanici i Demosa predali u skupštinsku proceduru navedeni Predlog u skupštinsku proceduru.

Demokrate su ocijenile da su dešavanja koja prate izborni proces u Opštini Šavnik "sramota onih koji žele da prekroje izbornu volju građana i da silom dobiju koji mandat više, ne prezajući da učine i krivično djelo".

Naglašavaju da država više sebi ne smije dozvoliti "da uzurpatori budu jači od države", već da mora pokazati odlučnost da se sa ovim i sličnim pojavama u toku izbornog procesa pozabavi na adekvatan način, da akteri budu procesuirani i da odgovaraju u skladu sa zakonom.

"Blokada izbornih procesa, rentiranje birača, seljenje birača, sprječavanje preuzimanja vlasti u opštinama u kojima je DPS izgubio na izborima moraju otići u prošlost. Politika prošlosti pokazuje svoje posljednje trzaje, pred sami čin definitivnog suočavanja sa stavrnošću a ona je vjerujemo bolna za one kojima je pravda bila misaona imenica", piše u saopštenju.

Dodaju i da "DPS i njihovi pomagači iz kriminalnog miljea ne smiju više silovati Ustav i demokratiju u zemlji, jer građani zaslužuju da se pitaju na način koji im to Ustav garantuje".

"Poštovanje slobodno izražene volje građana je osnovi princip na kojem se temelji svako savremeno društvo i to je minimum koji se mora obezbijediti", navode Demokrate.

Bonus video: