Anđušić: Budžet za sljedeću godinu brane jedino ministri koji se ne razumiju ni u resor koji vode

"Do skoro poznati kao žestoki kritičari javnog duga, smijenjeni ministri, za svega tri godine vlasti, iz budžeta kojim su "oduševljeni", mogli bi napraviti veće zaduženje nego sve vlade prije njih za 30 godina", kazao je poslanik DPS -a

5200 pregleda 17 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Ironija budžeta za sljedeću godinu je u tome što ga jedino brane ministri iz propale Vlade koji se ne razumiju ni u resor koji vode, a kamoli u javne finansije, kazao je poslanik DPS -a u Skupštini Mihailo Anđušić.

"Reprezent takvih je, Filip Adžić, turizmolog koji nije savladao ni materiju iz bezbjednosti iako je prigrlio dva takva resora, a već oko baca na finansije i izigrava stručnjaka", saopštio je Anđušić.

Kako kaže, "tako je i najlakše - bez "tereta" elementarnog znanja izricati ispraznosti".

Anđušić ističe da,"teško da smo nešto drugo i očekivali od vlasti koja se, dok škole nemaju grijanja, pretvorila u turističku agenciju koja je na usluzi propalim ministrima i ostvarenjima njihovih "dječačkih snova"".

"Uostalom nije ministar policije turizmolog, slučajno", navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću DPS-a.

Anđušić dodaje da, "do skoro poznati kao žestoki kritičari javnog duga, smijenjeni ministri, za svega tri godine vlasti iz budžeta kojim su "oduševljeni", mogli bi napraviti veće zaduženje nego sve vlade prije njih za 30 godina".

Naglašava da je o konzistentnosti i stručnosti aktuelne vlasti kada su u pitanju javne finansije, sve rečeno prošle godine.

"Tada su objeručke glasali za ovogodišnji budžet, a manje od mjesec kasnije počeli su i sami da ga kritikuju, ograđuju se od njega i kvalifikuju ga kao štetan dokument", kazao je Anđušić.

"Duboko uvažavajući njihova ograničenja, najdobronamjernije im savjetujemo da ubuduće izbjegavaju teme u koje se ne razumiju", zaklučuje se u saopštenju.