Marković opoziciji: Dođite u institucije, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora

"I predsjednik DPS-a, Milo Đukanović je rekao da smo spremni za razgovor s opozicijom, ali to mora biti u okviru institucija", kazao je Marković
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2017. 17:44h

Predsjednik Vlade, Duško Marković rekao je da je spreman je da razgovara sa opozicijom, ali samo u okviru institucija sistema, kada će se otvoriti i pitanje izbora.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će inicirati razgovore s opozicijom, pod uslovima koji oni žele, Marković je kazao da je poziv otvoren za razgovor sa opozicijom.

"Vi znate da ja od 28. novembra pozivam opoziciju na razgovore i pozivam ih kroz institucije, kroz parlament i u Vladi. Vidite da oni izbjegavaju takav način komunikacije sa vlašću, a ne bi trebalo jer su mandate dobili da budu u parlamentu ili eventualno u Vladi", kazao je Marković.

Prema riječima premijera, oni sada nijesu ni u parlamentu, ni u Vladi, nego u svojim partijskim prostorijama.

"I za mikrofonima kada šalju poruke javnosti, istovremeno, debelo i bez izuzetka, uzimajući sav novac iz državnog budžeta za finansiranje njihovog političkog rada i za zarade koje im pripadaju", poručio je Marković, prenosi portal RTCG.

On je kazao da "moramo biti odgovorni i da su vrata otvorena".

"I predsjednik DPS-a, Milo Đukanović je rekao da smo spremni za razgovor s opozicijom, ali to mora biti u okviru institucija", kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, to ne smije biti po modelu ucjena i ultimatumima, dajte nam datum izbora, pa ćemo doći da razgovaramo.

"Ne. Dođite da razgovaramo u institucije, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora. To je poruka odgovorne vlasti i to je institucionalna poruka opoziciji", zaključio je Marković.

Galerija

Bonus video: