Protest "Ima nas" i večeras ispred Skupštine

Organizatori najavili da će organizovati dolaske građana iz svakog grada

7737 pregleda 17 komentar(a)
I dalje traže opoziv Zakona o predsjedniku: Sa prošlog protesta, Foto: BORIS PEJOVIC
I dalje traže opoziv Zakona o predsjedniku: Sa prošlog protesta, Foto: BORIS PEJOVIC

Novi protest pod sloganom “Ima nas”, koji se održava u znak nezadovoljstva zbog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku, najavljen je za večeras u 19 časova, na platou ispred Skupštine u Podgorici.

Riječ je o petom po redu skupu - prva tri održana su u novembru, 8, 17. i 28, dok je četvrti održan 12. decembra.

Na posljednjem, koji je održan u danu kad su ponovo izglasane izmjene spornog zakona, u jednom trenutku probijena je zaštitna ograda ispred Skupštine i bačena kamenica na parlament, koja je polomila staklo na ulaznim vratima zgrade.

Tog dana bilo je blokirano i više saobraćajnica u Podgorici.

Tri dana kasnije, održane su dvoipočasovne blokade puteva kod Cetinja, Nikšića i Mojkovca.

Uprava policije snimaće večerašnji protest, a kako je saopšteno iz te institucije, najavljena je šetnja bulevarima Svetog Petra Cetinjskog, Stanka Dragojevića, Ivana Crnojevića, te ulicama Slobode i Vuka Karadžića do parking prostora na obali Ribnice, gdje se nalazi sjedište Delegacije Evropske unije.

Organizacioni odbor protesta “Ima nas” čine predstavnici partija, NVO, nezavisni intelektualci i građani.

Dosadašnje skupove policiji je prijavljivao Forum slobodnih građana “Luča”, dok su ih podržali Demkratska partija socijalista i njeni partneri.

Iz pokreta “Ima nas” juče su saopštili da će zbog velikog interesovanja građana iz cijele Crne Gore, i ovog puta organizovati dolaske iz svakog grada.

”Tražimo opoziv Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih izbora, dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda i stopiranje ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan”, poručuju u saopštenju.

Bonus video: