Đurović: Crna Gora opredijeljena da istraje u reformama

Đurović je naglasila da će, sa pozicije predsjednice parlamenta, dati maksimalan doprinos da Crna Gora postane prva naredna članica evropske porodice naroda

1493 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Crna Gora je nedvosmisleno opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU), kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je u oproštajnu posjetu primila ambasadorku Bugarske u Crnoj Gori Meglenu Plugčijevu.

Đurović je naglasila da će, sa pozicije predsjednice parlamenta, dati maksimalan doprinos da Crna Gora postane prva naredna članica evropske porodice naroda.

Ona je pozdravila prijateljske i sadržajne odnose Crne Gore i Bugarske, dodajući da redovni politički i radni kontakti predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za dalje jačanje ukupne saradnje dvije države.

Đurović je, kako se navodi, čestitala Plugčijevoj na uspješno obavljenom mandatu i zahvalila na značajnom doprinosu koji je dala jačanju bilateralnih veza između dvije države.

Ona je podsjetila i na nedavnu posjetu predsjednika Bugarske Rumena Radeva Crnoj Gori koja je, kako je ocijenila, dodatni garant snaženja veza dva naroda.

“Đurović je izrazila nadu da će na unutrašnjem planu u najskorije vrijeme doći do političkog dogovora kao preduslova koji bi vodio rješavanju važnih političkih i institucionalnih pitanja, na dobrobit građana Crne Gore i nastavka evropskog puta naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Plugčijeva je istakla da joj je bila izuzetna čast da bude ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori.

Ona je podsjetila na snažno prijateljstvo, partnerstvo i bliskost dvije države i dva naroda.

Plugčijeva je naglasila da joj je bio cilj da u prethodne četiri godine ojača postojeće veze, dalje ih razvije i unaprijedi.

“Ona je potvrdila da Bugarska ostaje vjeran i odan prijetelj Crnoj Gori, te naglasila da će naša država i u narednom periodu, u svim važnim pitanjima, imati neupitnu podršku i pomoć ove evropske zemlje”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Crna Gora i Bugraska prepoznaju potencijal za dalje jačanje saradnje na parlamentarnom nivou i u drugim oblastima važnim za razvoj i napredak na državnom nivou.

Bonus video: