Đukanović Plugčievoj uručio medalju za zasluge

Srcem sam radila za Crnu Goru, za jačanje bilateralnih odnosa i dobru budućnost države u koju vjerujem, kazala je bugarska ambasadorka u Crnoj Gori

2893 pregleda 5 komentar(a)
Uručivanje priznanja, Foto: služba za infromisanje predsjednika
Uručivanje priznanja, Foto: služba za infromisanje predsjednika

Predsjednik Milo Đukanović je ambasadorki Bugarske u Crnoj Gori Megleni Plugčievoj uručio visoko državno priznanje, medalju za zasluge za izuzetan doprinos unaprjeđenju odnosa dvije zemlje.

Đukanović je visoko ocijenio diplomatski rad ambasadorke pri čemu je iskazao poštovanje za rezultate ostvarene tokom njenog mandata Plugčieve.

Đukanović se zahvalio i za, "prijateljski senzibilitet u razumijevanju izazova sa kojima se Crna Gora suočava i uloženi napor u podršci njenim evropskim naporima".

"Hvala Vam što ste prijateljski bili na strani onih koji žele evropski put Crne Gore, u delikatnom periodu za zemlju", kazao je Đukanović.

On je naglasio da je i u politički nestabilnim vremenima u obje zemlje, održan redovan, frekventan i živ politički dijalog, navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika.

Plugčieva se zahvalila za uručeno priznanje i istakla, "vrijednost političke mudrosti i viziju" Đukanovića, kojom se kako kaže "bori za državu i njenu evropsku budućnost".

Plugčieva je dodala da je, "srcem radila za Crnu Goru, za jačanje bilateralnih odnosa i dobru budućnost države u koju vjeruje".

Đukanović i Plugčieva su tokom radnog ručka, razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u obje zemlje, uz uvjerenje da će se međusobne veze Crne Gore i Bugarske dalje jačati, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: