DIK: OIK Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora

DIK razmotrio prigovore kandidata izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice, koji se odnose na propust Opštinske izborne komisije

12647 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Državna izborna komisija (DIK) naložila je Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora na dva biračka mjesta u toj opštini.

Kako je saopšteno nakon današnje sjednice, DIK je razmotrio prigovore kandidata izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice koji se odnose na propust OIK.

"DIK je sa devet glasova za i jednim uzdržanim usvojio prigovore i naložio OIK Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora na biračkim mjestima 1 - Sala Skupštine opštine Šavnik i 14 - Kafana Kruševice", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je DIK konstatovao da je OIK Šavnik, saglasno članu 102 Zakona o izboru odbornika i poslanika, dužan raspisati ponovne izbore u slučaju kada su oni poništeni na pojedinom biračkom mjestu.

„Takođe, saglasno zakonu propisano je da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od sedam dana od dana poništenja izbora“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: