SD: Građani prepoznali neiskrenost u djelovanju nekad časnog SDP-a

"Vrijedno je podsjetiti još jednom naše uvažene sugrađane da je navedena partije bila u višegodišnjoj vlasti u Glavnom gradu i da je čak i u aktuelnoj gradskoj upravi participirala do septembra prošle godine"
12 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 23.09.2017. 09:15h

Napadi SDP na gradsku upravu Podgorice su pokazatelj neizlječivog lutanja partije koja na sve načine bezuspješno pokušava da izađe iz sjenke potpune političke nebitnosti, ocijenile su Socijaldemokrate Crne Gore.

Oni su reagovali na izjave odbornice SDP-a u Skupštini Glavnog grada, koja je između ostalog navela da umjesto marketinškog poklanjanja knjiga, Stijepović treba da se angažuje oko upisa.

"Veoma su bitne dvije glavne stavke u navedenom nevještom, a u suštini politički izuzetno prizemnom napadu. Prva, koja se odnosi na "nebrigu" rukovodstva Glavnog grada za upis djece u osnovnu školu. Nadamo se da navedena partija koja je 18 godina bila u vlasti zaista ne smatra građanei Podgorice toliko neukim, jer je valjda svima jasno da upisna politika i sve vezano za tu problematiku nije nadležnost lokalne uprave. Najtužnije od svega je da odbornica Vojinović sebi dozvoljava da sve dublje i dublje upada u predizbornu populističku kolotečinu baratajući argumentima za koje zna da nemaju dodirnih tačaka sa realnošću. Vezano za još jedan kvaziargument pomenute odbornice koji se odnosi na izgradnju novih škola i vrtića u Glavnom gradu zamolili bi je da objavi zvaničan odgovor koji joj je Glavni grad dostavio na inicijativu njene partije po tom pitanju koja je poslata gradskom rukovodstvu", navodi se u saopštenju SD.

Dodaju da se u odgovoru vidi što je sve, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima i kroz saradnju sa Ministarstvom prosvjete i drugim državnim organim, uradio Glavni grad i kada je u pitanju stvaranje neophodnih planskih pretpostavki za nove škole i vrtiće uključujući i City kvart.

"Činjenica da će se u mandatu aktuelne gradske uprave izgraditi dva nova vrtića (Zagorič i Stari aerodrom) i početi izgradnja jos dva (Blok VI i Tuzi) i da će se izgraditi i Srednja stručna škola u Golubovcima, projekte u čijoj je izgradnji Glavni grad participirao sa višemilionskom vrijednošću zemljišta oslobođenog troškova komunalnog opremanja; da se realizuju sve neophodne pretpostavke za početak izgradnje osnovne škole u Tološima; da su uređeni prilazi određenim školama koji obuhvataju i izgradnju novih parking prostora i još mnogo drugih stvari. Zaista zvuči nevjerovatno da posrnula danas opoziciona partija poprima simptome virusa ostalih građanskih i negrađanskih partnera u opoziciji u gradu počinjući da nipodištava sve što se uradi u korist građana Podgorice samo zato što su u opoziciji. Vrijedno je podsjetiti još jednom naše uvažene sugrađane da je navedena partije bila u višegodišnjoj vlasti u Glavnom gradu i da je čak i u aktuelnoj gradskoj upravi participirala do septembra prošle godine".

Zbog toga, kako ističu iz SD, "ovaj nivo političkog licemjerstva moramo priznati poprilično zabrinjava".

"Sa druge strane, isto toliko je degutantno predstavljati kao marketinški trik akciju dodjele besplatnih udžbenika svim prvacima u Glavnom gradu koja traje već treću godinu zaredom i koja je prvi put realizovana upravo u mandatu aktuelne gradske uprave. Ne znamo kojim riječima bi opisali ovakav odnos navedene partije prema ovoj akciji koja je naišla na izuzetno pozitivne reakcije velikog broja roditelja i organizacija koje se bave djecom i mladima, ako se zna i da je u protekle tri godine preko 7.500 prvaka dobilo besplatne komplete udžbenika kao i da je blizu 1.000 djece iz socijalno ugroženih porodica dobilo novčanu pomoć za nabavku školskog pribora. Za ovu namjenu je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 350.000 eura i ponosni smo sto smo ovom akcijom motivisali čak i neke opštine u kojima su oni privremeno na vlasti da krenu u realizaciju istog ovog projekta. Na kraju, sigurni smo da su građani Podgorice a i cijele Crne Gore prepoznali nivo neiskrenosti u djelovanju nekad časne partije, što uostalom potvrđuju njeni rezultati na lokalnim izborima održanim nakon parlamentarnih gdje su se učvrstili u ulozi priveščića DF-a i Demokrata i postali partija koja je u svom koalicionom izbornom nastupu uspjela da osvoji jedan odbornički mandat koji dijeli sa svojim koalicionim partnerom", navodi se u sapštenju SD.