Brajović: Za 38 godina Željeznicu danas prvi put posjetio premijer

"Kako bude rasla Željeznica, tako će rasti i Luka Bar u kontekstu ekološke svijesti i broja putnika koji će koristiti vozove umjesto drugih prevoznih sredstava", rekao je Abazović

12027 pregleda 7 komentar(a)
Abazović tokom posjete Željeznici, Foto: Gov.me
Abazović tokom posjete Željeznici, Foto: Gov.me

Za 38 godina čast mi je da sam doživio da nas danas prvi put posjeti premijer, poručio je Miroslav Brajović, predsjednik Odbora direktora Montecarga.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade on je to rekao tokom posjete premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića Željeznici Crne Gore, koju je obišao sa rukovodstvom više željezničkih preduzeća, a na poziv Odbora direktora AD "Održavanja željezničkih voznih sredstava" koji obilježavaju dan preduzeća.

"Kako bude rasla Željeznica, tako će rasti i Luka Bar u kontekstu ekološke svijesti i broja putnika koji će koristiti vozove umjesto drugih prevoznih sredstava", naglasio je Abazović.

Dodao je da svi moraju da zasuču rukave i da izađemo iz jedne negativne faze, govoreći da nema državnih preduzeća koji su u problemima i gubicima, već da ima samo onih kojima država nije dovoljno obratila pažnju ili za koje nije postojala volja unutar menadžmenta da iskorače.

"Mislim da su ova dva faktora u ovom trenutku eliminisana. Samo naprijed i puna podrška Vlade u ostvarivanju ovih ciljeva", zaključio je Abazović.

Dritan Abazović, željeznica
foto: Gov.me

Iz Vlade dodaju da su obilasku hala i radionica prisustvovali i Miloš Medenica državni sekretar MFI, Miloš Rajović državni sekretar MKI, Željko Matović direktor OŽVS, članovi odbora direktora OŽVS Vladan Gačević i Ljiljana Jokić Kapa, Miroslav Brajović predsjednik Montecarga, Dragoljub Radošević predsjednik direktora Željezničkog prevoza, Marko Bertanjoli član odbora Željezničkog prevoza i Radovan Vukić predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture.

Vladan Gačević, predsjednik "Održavanje željezničkih voznih sredstava, kako piše u saopštenju, naglasio je da je posjetom premijera pokazana senzibilnost prema rješavanju problema i da su današnji dan obilježili konstruktivni razgovori sa dobrim idejama.

"Nakon obilaska, zajedno sa ostalim članova rukovodstava željezničkih preduzeća su razgovarali o značaju željeznice kao u unapređenju njenog položaja koja osim sto zapošljava oko 1.700 radnika veoma je značajna i za lučki sektor kao i ukupan razvoj Crne Gore", zaključuju iz Vlade.

Bonus video: