Većina danas neće slati Đukanoviću potpise podrške za Lekića

Iz dijela partija parlamentarne većine Vijestima nezvanično rečeno da potpise nisu stavili poslanici GP URA, ali da su razlozi "tehničke prirode" i da će to učiniti u ponedjeljak

24023 pregleda 36 komentar(a)
Sa jednog od septembarskih sastanaka većine o formiranju Vlade, Foto: Nikola Dragaš
Sa jednog od septembarskih sastanaka većine o formiranju Vlade, Foto: Nikola Dragaš

Tridesetoavgustovska skupštinska većina neće danas, kako je bilo najavljeno, predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću poslati pismo sa četrdeset jednim potpisom podrške da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar za formiranje nove vlade - saznaju nezvanično Vijesti.

Iz dijela partija većine Vijestima je rečeno da potpise nisu stavili poslanici Građanskog pokreta (GP) URA, ali da su razlozi "tehničke prirode" i da će to učiniti u ponedjeljak, te da će tada pismo biti poslato Đukanoviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, najavio je bio da će potpisi biti poslati juče ili danas.

Rekao je da, ako Đukanović ne pokrene konsultacije o mandataru, Lekić i bez toga, u skladu s izmijenjenim Zakonom o predsjedniku, može otpočeti razgovore s partijama o formiranju kabineta.

Knežević je poručio da ako vlada ne bude izabrana do 15. ili 20. januara, treba razmišljati o skraćenju mandata Skupštini i prijevremenim izborima.

Bonus video: