SDP: Umjesto marketinškog poklanjanja knjiga, Stijepović da se angažuje oko upisa

“Nažalost, dio djece nije uopšte upisan u prvi razred, već će oni i njihovi roditelji na prvo školsko zvono čekati iduću godinu. Ovakva je situacija i u mnogim drugim podgoričkim naseljima”, kazala je Vojinović
101 pregleda 6 komentar(a)
Jadranka Vojinović, Foto: Arhiva Vijesti
Jadranka Vojinović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.09.2017. 20:26h

Odbornica SDP-a u Skupštini Glavnog grada, Jadranka Vojinović, ocijenila je da je nemogućnost roditelja da upišu djecu u Osnovnu školu “Radojica Perović” , iako žive u njenoj neposrednoj blizini, naočitiji primjer kako se rukovodstvo Glavnog grada odnosi prema budućnosti i našim najmlađim sugrađanima.

Vojinović je pozvala gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića da se umjesto marketinškog poklanjanja knjiga na početku školske godine, hitno uključi u rješavanje ovog problema.

Ona je kazala da problem oko upisa djece u OŠ “Radojica Perović”, gdje se desilo da čak 25 mališana nije moglo biti upisano, nije usamljen.

“Nažalost, dio djece nije uopšte upisan u prvi razred, već će oni i njihovi roditelji na prvo školsko zvono čekati iduću godinu. Ovakva je situacija i u mnogim drugim podgoričkim naseljima”, kazala je Vojinović.

Ona je istakla da Podgorici nedostaje veliki broj osnovnih, srednjih škola i vrtića. Upravo zato su, kako je kazala, kao Odbor Glavnog grada i pokrenuli inicijativu za gradnju nove škole za područje City kvarta i okolna naselja, jer je očigledno da sva djeca ne mogu biti upisana u postojeće škole.

Bonus video: