DPS: Antievropska koalicija želi Crnu Goru da izbaci sa evropskog kolosijeka

"Kao što su prilikom usvajanja neustavnog zakona zanemarili stav i mišljenje Venecijanske komisije, tako ni sada ne mare za jasne poruke iz međunarodne zajednice", saopštili su iz DPS -a

17844 pregleda 93 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista reagovala je na potez poslanika parlamentarne većine, koji su predsjedniku Milu Đukanoviću dostavili potpise za kandidaturu Miodraga Lekića, kao mandatara za sastav nove vlade.

"Poslanici pučističke parlamentarne većine pisano su se deklarisali kao članovi antievropske koalicije. Pod palicom Demokratskog fronta, oni su danas zapravo potpisali zahtjev kojim traže da Crna Gora bude potpuno izbačena sa evropskog kolosijeka, a vrata EU, za našu državu i građane, zatvorena", navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću DPS -a.

Naglašavaju da, "kao što su prilikom usvajanja neustavnog zakona zanemarili stav i mišljenje Venecijanske komisije, tako ni sada ne mare za jasne poruke iz međunarodne zajednice".

Povezani članci

26. Decembar 2022.

Đukanoviću poslati potpisi podrške Lekiću

Dodaju da tako formirana vlada nema podršku Brisela i Vašingtona, "što će našu zemlju uvesti u potpunu međunarodnu izolaciju".

"Od prvog dana, dakle, već duže od dvije godine, po nalogu Moskve i Beograda, pokušavaju da stvaraju prepreke svojoj sopstvenoj državi, ne bi li je izbacili sa evropskog kolosjeka, i zaglibili je u balkansko blato, sa krajnjim ciljem da u njemu ostane decenijama", dodali su iz DPS -a.

Kako kažu, "to se zove izdaja interesa sopstvene države, i ma koliko "uzvišnih" razloga nalazili za taj sramni čin, svaki od njih je mizeran".

Tvrde da će, "ovi pučisti ostati upisani kao grobari evropske Crne Gore, a dokument koji su danas potpisali, ničemu ne služi, sem da ostane kao dokaz o ljudima koji su zloupotrijebili svoje funkcije poslanika da bi državu izolovali i učinili je provizorijumom".

Iz DPS -a dodaju da vjeruju da će na izborima koji slijede, izvršitelji tuđih naloga dobiti zasluženu kaznu birača.

"Građani će odbraniti Crnu Goru, jer nisu je zajedno sa svima nama stvarali, da bi je Putinov i Vučićev bašibozuk iz crnogorskog parlamenta, uništio", zaključili su iz DPS -a.

Bonus video: