Šehović: Suočavamo se sa nasrtajima na građanski i evropski karakter države, vlast dijasporu pokušala da ponizi

"Pobjeđivali smo mi zajedno i veće i opasnije političke protivnike od ovih, pa ne sumnjam da će na kraju tako biti i ovog puta"

8145 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Crna Gora se suočava ne samo sa najvećom političkom i institucionalnom krizom u našoj novijoj istoriji, nego i sa brutalnim nasrtajima na njen građanski, sekularni i antifašistički karakter, a upravo su to vrijednosti čije suštinske važnosti za naše društvo je posebno svjesna naša brojna dijaspora, koja je zato vazda glasno stajala u njihovu zaštitu, kazao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović na tribini u Njujorku.

"Zbog toga je, uostalom, nova 'oslobodilačka' vlast već u prvim mjesecima svog mandata pokušala da je disciplinuje i ponizi uskraćivanjem davno stečenih prava, u čemu zbog snažnog političkog otpora na koji je naišla srećom nije uspjela", rekao je Šehović na javnoj tribini kojoj je pristvovalo nekoliko udruženja koja okupljaju dijasporu.

Šehović je, kako je saopšteno iz SD-a, kazao da nema nikakvu dilemu da će se građanska Crna Gora, zajedno sa dijasporom, "odbraniti od naleta političkog primitivizma i srednjovjekovnog sistema vrijednosti koji joj se pune dvije i po godine pokušava po svaku cijenu nametnuti".

"Pobjeđivali smo mi zajedno i veće i opasnije političke protivnike od ovih, pa ne sumnjam da će na kraju tako biti i ovog puta", zaključio je Šehović.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović upoznao je prisutne o stanju u kojem se Plav nalazi, ali i informisao o planiranim projektima za narednu godinu.

"Vjerujem da udruženim snagama, iskrenim i partnerskim odnosom sa plavsko-gusinjskim udruženjima i brojnim istaknutim pojedincima, možemo realizovati brojne aktivnosti od zajedničkog interesa. Opština na čijem sam čelu se uprkos poteškoćama sa kojima se suočila u zadnje dvije godine predano radi na kontinuiranom unaprjeđenju uslova života u Plavu", saopštio je Canović.

Bonus video: