Jovanović: Državno tužilaštvo se suočava sa političkim pritiscima, uvijek ima nerealnih želja i očekivanja

"Riješeni smo da ne podlegnemo tim pritiscima sa bilo čije strane", kazala je vršiteljka dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović

16762 pregleda 12 komentar(a)
Sa sjednice odbora, Foto: Boris Pejović
Sa sjednice odbora, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica zbog sjednice Skupštine u 11 časova u uvodnom dijelu je predložio da se tokom kontrolnog saslušanja vršiteljke dužnosti vrhovnog državnog tužioca (VDT) Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića čuju samo njihovi izvještaji, a da se narednog dana nastavi sa postavljanjem pitanja.

Sjednicu možete pratiti hronološki

Jovanović: Fokusirani smo na sprovođenje svojih zakonskih i ustavnih nadležnosti

V.d. VDT-a Maja Jovanović kazala je da su pred članovima dva izvještaja u kojima se nalaze podaci o broju krivičnih prijava, istraga, optužnica...

"Vrlo smo fokusirani na sprovođenju svojih zakonskih i ustavnih nadležnosti. Ovom prilikom želim da kažem da se državno tužilaštvo suočava sa političkim pritiscima jer uvijek ima nerealnih želja i očekivanja, ali smo riješeni da ne podlegnemo tim pritiscima sa bilo čije strane", kazala je Jovanović.

Maja Jovanović
foto: Boris Pejović

Ona je apelovala na članove Odbora da se odrede prema inicijativi Tužilačkog savjeta, koji je tražio hitne izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.

"Inicijativa TS-a se ne odnosi na mene lično, ovo nije pokušaj da se odloži izbor VDT-a u punom mandatu", kazala je Jovanović.

GST Vladimir Novović kazao je da je u toku izrada Godišnjeg izvještaja o radu, te da se u dva dostavljena izvještaja nalaze podaci.

Novović
Novovićfoto: Boris Pejović

Koprivica je nakon kraćih izlaganja predstavnika tužilaštva zaključio sjednicu i najavio nastavak naredne godine kada bi članovi Odbora trebalo da postavljaju pitanja.

Bonus video: