Muhović: Bošnjaci da ne idu na proteste čiji cilj je povratak DPS-a

"Neka ne povezuju neke ljude sa '90-im, koji su tada tek rođeni, već da realno razmisle ko je bio 'slika i prilika' toga vakta, ko je tada hapsio Bošnjake i naše lidere i prikrivao zločine nad našim narodom", kazao je Muhović

9581 pregleda 57 komentar(a)
Muhović, Foto: Privatna arhiva
Muhović, Foto: Privatna arhiva

Nezavisni odbornik u petnjičkom parlamentu i bivši potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja, Adnan Muhović, pozvao je sve Bošnjake u zemlji i inostranstvu da ne podliježu manipulacijama i ne idu na proteste koje, kako je rekao, "organizuje bivši režim i Demokratska partija socijalista sa ostacima službe".

"Koji za cilj imaju destabilizaciju Crne Gore i povratak na vlast DPS-a, kojem povratka nema".

"Pozivam sve Bošnjake u zemlji i dijaspori da ne podliježu manipulacijama i da ne idu na takozvane proteste. Bošnjaci su se kao narod dokazali kad je u pitanju odnos prema državi i nema potrebe da se dodatno dokazuju, i to baš nikako DPS-u i preko DPS-a, koji je najgora nepogoda i prirodna i neprirodna koja je pogodila Crnu Goru i njene građane. Naprosto, Bošnjaci treba da shvate da je došlo novo vrijeme u politici i međunacionalnim odnosima, a da je prošlo vrijeme starog režima", poručio je Muhović u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Istakao je da posebno to moraju da shvate "naši ljudi u dijaspori".

"I da politiku svojih klubova u Luksemburgu, Njemačkoj i drugim državama usklade sa novim politikama i interesima Bošnjaka, a ne pošlog režima. Mislio sam da će im sve bit jasno poslije pada DPS-a u Podgorici, ali neki njihovi predstavnici nakačeni na bivšu vlast još uvijek pokušavaju da biju bitke za tuđe interese, a na štetu sopstvenog naroda. Ja im poručujem da ne tuguju za 'partijom' i da više brinu o interesima koji proizilaze iz novog stanja na terenu. Neka ne povezuju neke ljude sa '90-im, koji su tada tek rođeni, već da realno razmisle ko je bio 'slika i prilika' toga vakta, ko je tada hapsio Bošnjake i naše lidere i prikrivao zločine nad našim narodom. Ima nas koji ćemo na to opominjati", poručio je Muhović.

Bonus video: