Šaranović: Izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi siguran put ka poštovanju izborne volje i odvajanju Vukovića od fotelje

"Mi naravno, za razliku od njih, iako smo tako ubjedljivo pobijedili, ne posežemo ni za pajserima, ni za pendrecima, ni za suzavcima, ni za hotelskim sjednicama, već pokušavamo na zakonu zasnovan način riješiti ovaj politički nemoral i političko besčašće"

6753 pregleda 10 komentar(a)
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora

Izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi siguran su put ka poštovanju izborne volje i odvajanju Ivana Vukovića od fotelje gradonačelnika Podgorice, poručio je Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore.

"Džaba presude sudova, džaba izborna volja građana, Ivan Vuković je zagrlio fotelju i misli da uzurpacijom i silom može ostati na vlasti još usput dijeleći lekcije o ustavnosti i zakonitosti drugima", dodaje aranović u saopštenju Demokrata.

Odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je ranije da su izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi opasan presedan, jer se grupi građana de facto daje mogućnost da zamijene Skupštinu.

Šaranović je u saopštenju naveo da je 2019. godine DPS, kako kaže, prekrajao izbornu volju građana Kotora, kada je održa navodnu sjednicu suprotno propisima u hotelu "Vardar" i nakon toga pajserima je razbio vrata i ulazi u zgradu Opštine suprotno volji naroda.

"Godine kasnije DPS suzavcima, pendrecima, udarcima, fizičkim i pravnim nasiljem prekraja izbornu volju građana Budve, održava sjednicu u hotelskoj sali Budvanske rivijere i nasilno preuzima vlast suprotno volji naroda. Početkom 2022. godine poslanici DPS-a umjesto živog predsjedavajućeg Skupštine, gazeći Ustav, sazivaju sjednicu Skupštine Crne Gore i suprotno izbornoj volji biraju Vladu", kaže Šaranović.

Dodaje i da oktobra 2022. godine DPS doživljava brodolom na lokalnim izborima.

"Gube u Podgorici ubjedljivo, a dvije trećine građana glasa za promjene. I već 70 dana kao najveći uzurpatori u političkoj istoriji neće da napuste svoje kabinete i fotelje i mirno predaju vlast. Mi naravno, za razliku od njih, iako smo tako ubjedljivo pobijedili, ne posežemo ni za pajserima, ni za pendrecima, ni za suzavcima, ni za hotelskim sjednicama, već pokušavamo na zakonu zasnovan način riješiti ovaj politički nemoral i političko besčašće u režiji DPS-a i Ivana Vukovića", rekao je Šaranović.

Kaže da bi bilo smiješno, da nije tužno gledati kako se urušava i neslavno završava karijera jednog političara i jedne partije.

"Kojima su bila puna usta evropejstva i demokratije, a suštinski su mnogi potezi, kao i ovaj u Podgorici, bili klasično antidemokratski, antievopski i uzurpatorski", zaključio je Šaranović.

Bonus video: