Danilović: Zalažemo se za jedinstvo opozicije, sve što nas dijeli treba staviti u stranu

Danilović je tokom razgovora sa Palmerom ukazao na posebnosti njihovog političkog subjekta i na osnovne programske ciljeve kojih će se njegov pokret pridržavati u budućnosti
6 komentar(a)
Goran Danilović, Ujedinjena Crna Gora, Foto: PR Centar
Goran Danilović, Ujedinjena Crna Gora, Foto: PR Centar
Ažurirano: 22.09.2017. 14:43h

Crna Gora je previše mala država za ovako krupnu i radikalnu podjelu koja je i političkog i ekonomskog karaktera, saopštio je danas predsjednik političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora Goran Danilović prilikom susreta sa šefom Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metju Palmerom.

"Mi želimo ujedinjenje svih potencijala kako bi se sazidala zajednička kuća za budućnost. S tim u vezi, cijelom političkom snagom se zalažemo za jedinstvo opozicije koja je posvađana do te mjere da ne uspijevamo konstruisati zajednički otpor Demokratskoj partiji socijalista. Razlike među nama su očigledne, ali proces razumijevanja unutar opozicije mora da počne. Sve što nas dijeli treba staviti u stranu, makar na određeno ili oročeno vrijeme, i ponuditi najbolju alternativu strankama na vlasti, koje bi najradije da se ništa ne mijenja”, istakao je Danilović u razgovoru sa Palmerom.

Kako je saopšteno iz Ujedinjene Crne Gore, Danilović je tokom razgovora sa Palmerom ukazao na posebnosti njihovog političkog subjekta i na osnovne programske ciljeve kojih će se njegov pokret pridržavati u budućnosti.

"Prilikom ovog susreta Palmeru je predočena i inicijativa Danilovića da se opozicija složi oko jednog predsjedničkog kandidata, odnosno kandidatkinje, koja bi mogla biti zajedničko rješenje svih iz opozicije i najbolji politički odgovor u trenutku kada opozicioni lideri vrlo teško međusobno komuniciraju. Takođe, Palmeru je ovom prilikom predočeno da će se Ujedinjena Crna Gora pored poziva na pomirenje crnogorskog i srpskog naroda u Crnoj Gori, s poštovanjem svih manjinskih naroda i zajednica, dominantno baviti životnim pitanjima: zapošljavanjem, razvojem zapostavljenog Sjevera, socijalnom i zdravstvenom sigurnošću za sve građane", rečeno je iz Ujedinjene Crne Gore nakon ovog sastanka.

Bonus video: