DPS Herceg Novi: U duhu praznika Opštini poklanjamo zastave Crne Gore i grada

"Znajući da pritisnuti bremenom odgovornih zadataka u vođenju grada ponekad zaborave na zakonske obaveze isticanja državnih simbola, želja nam je da ih u tom pogledu djelimično relaksiramo, kako se to kaže političkim novogovorom"

6523 pregleda 14 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi saopštio je da u duhu novogodišnjih praznika Opštini poklanja komplet zastava države Crne Gore i zastava grada Herceg Novog.

"Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja i iskazivanja dobrih želja za vrijeme koje je pred nama. U tom duhu, a i kao argument konstruktivne saradnje trenutne opozicije sa trenutnom vlasti u Herceg Novom, Opštini Herceg Novi poklanjamo komplet zastava države Crne Gore i zastava grada Herceg Novog", navodi DPS u saopštenju.

Kažu da znaju da su u Opštini pritisnuti bremenom odgovornih zadataka u vođenju grada i da zato ponekad zaborave na zakonske obaveze isticanja državnih simbola.

"Želja nam je da ih u tom pogledu djelimično relaksiramo, kako se to kaže 'političkim novogovorom', te da bar o zastavama ne moraju brinuti", kažu iz DPS-a.

Navode da je njihovo samo da ih postave na za takve namjene predviđena mjesta.

"A, i u postupku postavljanja im možemo pomoći. Ovaj poklon je od srca, sa najboljim željama za napredak grada, našeg zajedničkog", zaključuju iz DPS.

Opštinski odbor DPS-a Herceg Novi ranije je u otvorenom pismu pozvao predsjednika te opštine Stevana Katića da preduzme korake u cilju vraćanja državnih zastava na mjesta koja im pripadaju.

Bonus video: