Đurović: Vlada mora biti posvećena EU, vanjska politika neupitna

"Ono što mora biti prioritet je da se nastavi putem evropskih integracija i da se ne dovodi u pitanje naša vanjska politika koja je usklađena sa politikom EU"

6309 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prvi i osnovni preduslov za formiranje nove vlade je nastavak Crne Gore putem evropskih integracija i vanjsku politiku Crne Gore ne treba osporavati, poručuje predsjednica skupštine Danijela Đurović.

Nije međutim mogla da precizira kada će biti sjednica Skupštine na kojoj će se glasati o izboru nove izvršne vlasti, ali, kako je navela, postoji zakonski rok od 90 dana u okviru kojeg je neophodno završiti taj proces.

"Ono što mora biti prioritet je da se nastavi putem evropskih integracija i da se ne dovodi u pitanje naša vanjska politika koja je usklađena sa politikom EU. Vjerujem da imamo dovoljno demokratskog kapaciteta da izađemo iz ove situacije i nastavimo evropski put", kazala je Đurović.

Komentarišući konkurs za izbor sudija Ustavnog suda, Đurović je ocijenila da je neophodno da među sudijama bude makar jedan predstavnik manjina, prenosi portal RTCG.

"I nadam se da će se postići dogovor oko sva četiri kandidata. Bilo koji broj manji od četiri može dovesti u pitanje funkcionalnost Ustavnog suda", poručila je Đurović.

Bonus video: