SASTANAK SA ZVANIČNIKOM STEJT DIPARTMENTA

Joković: Određivanje datuma izbora preduslov za rješavanje krize

Lider SNP-a je na sastanku sa direktorom službe Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu, Metjuom Palmerom, prezentovao viđenje te stranke o izlasku iz političke krize, "koja potresa Crnu Goru"
0 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.09.2017. 09:44h

Određivanje datuma novih parlamentarnih izbora preduslov je za rješavanje političke krize u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne parije (SNP) Vladimir Joković.

On je, kako je saopšteno iz SNP-a, na sastanku sa direktorom službe Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu, Metjuom Palmerom, prezentovao viđenje te stranke o izlasku iz političke krize, "koja potresa Crnu Goru".

"Predsjednik SNP-a je podsjetio na kontinuirano lošu socioekonomsku i još dramatičniju političku situaciju u Crnoj Gori, uprkos nastojanjima nosioca vlasti da simuliraju redovno stanje u zemlji", kaže se u saopštenju SNP-a.

Navodi se da je Joković istakao da je preduslov za rješavanje političke krize određivanje datuma novih parlamentarnih izbora, na kojima će građani u fer i demokratskim uslovima izabrati vlast koja će biti prihvaćena od svih aktera političke scene.

Joković je poručio da će SNP nastaviti da vodi doslednu politiku, te da ostaje pri stavu o bojkotu dok se ne ispune dobro definisani zahtjevi iza kojih je stala cjelokupna opozicija.

On je ukazao da bi povratak u parlament od bilo koje političke partije dao vjetar u leđa isključivo DPS-u.

"Joković je izrazio zadovoljstvo zbog obavljenih razgovora sa predstavnicima SAD-a i Evropske unije i još jednom podsjetio da je SNP opredijeljena za dijalog kao demokratski način izlaska iz krize", navode iz SNP-a.