Dragomanović: Zarad lične koristi spremni ste da se odreknete stava, mišljenja, državne pripadnosti

"U maniru samozvanih demokrata kojima je crvena kravata sinonim za oprost svih grijehova, protivzakonitih akata, podjela, preletanja i poraza i koji ne propuštaju ni jednu priliku da lažima obmanjuju javnost Kotora i Crne Gore"
292 pregleda 32 komentar(a)
Srđan Dragomanović, Foto: TO Kotor
Srđan Dragomanović, Foto: TO Kotor
Ažurirano: 22.09.2017. 09:25h

Demokrate su do sada jedino dokazale da su zarad lične koristi, po pravilu materijalne, spremni odreći se svog stava, mišljenja pa i državne pripadnosti, skupljajući državljanstva i partijske knjižice kao sličice za album životnjskog carstva, saopštio je menadžer Opštine Kotor Srđan Dragomanović.

On je reagovao na saopštenje Demokratske Crne Gore u kojem je navedeno da je "nervoza funkcionera i aktivista DPS vidna u svakom kutku Crne Gore".

"U maniru samozvanih demokrata kojima je crvena kravata sinonim za oprost svih grijehova, protivzakonitih akata, podjela, preletanja i poraza i koji ne propuštaju ni jednu priliku da lažima obmanjuju javnost Kotora i Crne Gore. Svjestan da će nakon tri tužbe pred Upravnim sudom i jedne pred Osnovnim sudom, koje sam predao u prethodne dvije sedmice, u cilju upoznavanja javnosti o prevarantima koji sebe nazivaju demokratama, krenuti njihov "medija" tim u obračun sa mnom, spremno sam dočekao ovaj njihov pokušaj obmane javnosti. Prva obmana je da sam "bivši administrator" jer i u momentu dok ovo pišem ja sam menadžer Opštine Kotor izabran na javnom konkursu u skladu sa pozitivnim propisima, što za demokrate predstavlja nedostižan uslov", naveo je Dragomanović.

Dodaje da saopštenje Demokrata "pokazuje koliki strah je zavladao" u njihovim redovima, "kad isti koriste svaku priliku, pa izvrću prepisku između mene i kolege da sebi stvore dodatni publicitet i u očima naroda se pokažu kao žrtve i borci za istinu i pravdu".

"Riječ je o zamjeni teza i nevještom pokušaju da jeftinim političkim trikovima, koji i priliče grupaciji koja teži da bude politička partija, dođu do "njihovih 5 minuta" koji u prevodu znače, bezakonje, nepotizam, revanšizam i uhljebljenje. Radi javnosti dužan sam da iznesem činjenice vezano za post koji sam objavio sa ličnog profila, a zbog tehničkih propusta društvene mreže FB, isti je prepoznat kao post Savjeta mladih DPS Kotor, čiji sam u tom momentu bio administrator. Komentarišući tekst gospođe Viktorije Vukasović Latković koja je navela, citiram: "znaš koliko ćeš ti još morati da porasteš da budeš hvaljen i voljen kao direktor bivši Boro Kašćelan. Pa što, do tada te treba kamenovati. Daj Neđeljko", koji se odnosio na Neđeljka Moškova i njegovo kamenovanje, odgovorio sam istoj na sledeći način, citiram : "Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano, ne treba ga štedjeti nego linčovati. Nije svako ture za vezira." , isključivo misleći i nadovezujući se na prethodni post gospođe Viktorije i "kamenovanje" koje je pomenula. Ovakav komentar tzv. Demokrate su istrgle iz konteksta i evo mjesecima mašu sa nečim što niti ima veze sa Jokićem iz Demokrata a još manje se na njega i odnosi, dok dio posta "Nije svako ture za vezira" pokušavaju da okarakterišu kao "nacionalistički ispad", ne znajući da isti predstavlja narodnu izreku, koju mi ne pada na pamet da prevodim neznavenim i samozvanim demokratama. Ovakav stav i pokušaj obmane javnosti ne čudi od onih koji koriste slogan "pobjede a ne podjele", a nastali su iz podjele prvo 1998.godine, kada je poraženi dio tada i danas najjače partije, Demokratske partije socijalista, osnovao SNP, pa je onda ne mogavši da dođe do prijestola mlađani Bečić opet podjelom, kao poraženi kandidat za mjesto Predsjednika SNP-a, osnovao pokret koji teži da bude politička partija tzv. Demokrate", saopštio je Dragomanović.

Tvrdi da je jučerašnje saopštenje Demokrata usmjereno "na skretanje pažnje građana sa aktuelnog nerada i neznanja koje je evidentno u opštinama u kojima Demokrate vrše vlast".

On je Demokratama postavio i nekoliko pitanja:

  • Da li je Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić na dan izbora 16.10.2016. godine imao državljanstvo Republike Srbije i da li su on i partija koju predstavlja obmanuli građane?
  • Da li je godpodin Jokić na mjesto Direktora Centra za kulturu "Nikola Đurković" zaposlio svoju vjenčanu kumu i da li je isto uradio na zakonit način?
  • Da li je gospodin Jokić na odgovorna mjesta u skladu sa propisima postavio Sekretare, Načelnike, Direktore i Savjetnike i koje od njih je doveo iz susjednih gradova Podgorice, Bara, Tivta i Herceg Novog?
  • Da li je na mjesto Glavnog administratora opštine Kotor, Vaš Jokić postavio vršioca dužnosti gospodina Vujovića, sina Direktora tzv. Demokrata, za čiji transfer Podgorica – Budva – Kotor plaćaju svi građani?
  • Da li je tačno da je SO Kotor iz Programa uređenja, osim pothodnika i žičare izbacila Projekat vodosnabdijevanja Donjeg Grblja?
  • Da li je tačno da je zbog neodgovornosti i kršenja propisa aktuelne vlasti prilikom odustajanja od izgradnje pothodnika naplaćena kazna od 2.000 eura iz budžeta Opštine Kotor?
  • Da li je tačno da nakon sedam mjeseci vlasti Vaš Jokić nije uspio prodati jedan automobil, čiju prodaju je tako pompezno najavljivao?
  • Da li je tačno da je Komisija koju je oformio Vladimir Jokić dala saglasnost za izdavanje u podzakup poslovnog prostora Opštine Kotor privrednom društvu, bez prethodno sprovedene zakonske procedure?
  • Da li je tačno da je Vladimir Jokić imenovao za svog pravnog savjetnika lice koje nema fakultetsku diplomu?
  • Da li je tačno da vršite pregovore sa ostalim konstituentima vlasti za tihu zamjenu Jokića na mjesto Predsjednika Opštine Kotor?

"Umjesto odgovora na ova pitanja, uslijediće laži, uvrede i neosnovani napadi, kako jedino i umije ova neznavena grupacija i čijim funkcionerima iz dana u dan držim lekcije iz upravnog, radnog a sva je prilika da ću uskoro i iz krivičnog prava", zaključio je Dragomanović.

Bonus video: