"Crno na bijelo": Tražili zakazivanje sjednice bez prethodnog dogovora o principima i jasnoj strukturi vlade

Naglašavaju da je njihova koalicija ostala pri stavu da je formiranje ove vlade, kao i svake druge, moralo da prođe kroz postepeno definisane i decidne zaključke, a ne rizične i avanturističke poteze koji bi prethodili sjednici Skupštine za izbor nove vlade, kao ceremonijalnom činu u tom postupku

63027 pregleda 183 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Iz poslaničkog kluba "Crno na bijelo" saopštili su da je na današnjem sastanku stare-nove izborne većine povodom formiranja nove vlade, došlo do mimoilaženja u konceptu i viđenju određenih činjenica.

Navode da je taj poslanički klub tražio da prije zakazivanja sjednice na papiru imaju dogovorene principe oko kojih se formira nova vlada, da znaju načelno ko su kandidati za ministre i ko je kandidat za predsjednika Skupštine.

Ipak, kako kažu, na današnjem sastanku pomenuta pitanja se nijesu razmatrala, već se ultimativno govorilo o zakazivanju sjednice Skupštine, s ciljem da se gore navedena pitanja u hodu dogovaraju.

Naglašavaju da je njihova koalicija ostala pri stavu da je formiranje ove vlade, kao i svake druge, moralo da prođe kroz postepeno definisane i decidne zaključke, a ne rizične i avanturističke poteze koji bi prethodili sjednici Skupštine za izbor nove vlade, kao ceremonijalnom činu u tom postupku.

"Takođe, predlagali smo da se taj vremenski period do formiranja nove vlade istovremeno iskoristi i za kompletiranje Ustvanog suda, kao pitanja od najvećeg značaja za našu državu. Nažalost, 'Crno na bijelo' ne može pristati na ultimativne stavove bilo koga po principu "jeste li za crno ili bijelo". Mi smo za formu dogovora, 'crno na bijelo'", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: