Još se ne zna kada će biti nastavljeni izbori u Šavniku, članovi OIK-a se nisu usaglasili oko održavanja

Kako je "Vijestima" rečeno iz OIK-a, četiri člana su glasala da se izbori održe 8. januara, dok su preostala četiri člana bila protiv

12220 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Da li će i kada biti nastavljeni izbori u Šavniku još se ne zna, ali se zna da ni ove nedjelje neće biti glasanja na dva preostala birališta pošto članovi Opštinske izborne komisije nijesu uspjeli da se usaglase oko održavanja izbora.

Kako je "Vijestima" rečeno iz OIK-a, četiri člana su glasala da se izbori održe 8. januara, dok su preostala četiri člana bila protiv.

Na preostala dva mjesta, zgrada Skupštine opštine i selo Kruševice, gdje pravo glasa ima 541 birač, do sada je devet puta ponavljano glasanje.

Razlog ponavljanja izbora su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih nedjelja obilježili izbore u toj poddurmitorskoj varoši. Članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nijesu dozvoljavali glasačima koji su, kako su tvrdili, iz drugih opština i sa šavničkim krajem nemaju nikakve veze, da glasaju.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Na 21 biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

Bonus video: