Danilović: Nema nikakvog žala što se nismo dogovorili, prevršila se svaka mjera

"Lično i stranački ne mogu i ne možemo biti na šteti jer je i ovog puta trebalo da podržimo vladu u kojoj bi, neprirodno, kolo vodili oni koje građani kažnjavaju na izborima", kazao je Danilović

25490 pregleda 60 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović poručio je da nema nikakav žal što se danas parlamentarna većina nije dogovorila oko formiranja nove vlade.

"Politika je kao i svaki drugi posao ako su ljudi koji je vode kao i svi drugi. Nažalost, nisu. Nema nikakvog žala kod mene što se nismo danas dogovorili. Lično i stranački ne mogu i ne možemo biti na šteti jer je i ovog puta trebalo da podržimo vladu u kojoj bi, neprirodno, kolo vodili oni koje građani kažnjavaju na izborima", napisao je Danilović na svom Fejsbuk nalogu.

On je, naglašava, zahvalan što nije morao da “upire i objašnjava kako je nekorektno i nepošteno da se i u novoj Vladi pitaju oni koji se pitaju u ovoj”.

"Zahvalan sam im što im je, očigledno, malo i onoliko koliko je svim drugima mnogo", naglasio je on.

Kako dodaje, nema ništa protiv izbora.

"Treba nam Ustavni sud ali ne po cijenu da ga izdiktira DPS. Na izborima će mnogi shvatiti kolika im je politička vrijednost. Svakom ucjenjivanju dođe kraj i da se razumijemo, pošto vidim nakon današnje srčanosti malo naknadnog vajkanja i pozivanja na dodatno dogovaranje, imam jasnu poruku za sve: ako nas budete zvali ponovo u zadnji čas da se opet trguje na taj pazar ja neću doći. Dosta je bilo i prevršila se svaka mjera", zaključio je Danilović

Bonus video: