Darmanović: Crna Gora posvećena miru i dijalogu

On je kazao i da će Crna Gora, u okviru inicijative "Medijacija na Mediteranu", početkom 2018. godine, organizovati konferenciju u cilju dalje promocije medijacije kao vrlo važnog instrumenta prevencije i rješavanja sporova u regionu Mediterana
1 komentar(a)
Srđan Darmanović Njujork, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović Njujork, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 22.09.2017. 07:17h

Tokom boravka u Njujorku, na marginama 72. zasijedanja Generalne skupštine UN, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je na VIII Ministarskom sastanku Grupe prijatelja medijacije u organizaciji ministara vanjskih poslova Finske i Turske i tom prilikom podsjetio na napore koje je Crna Gora uložila u očuvanju mira u regionu, kao i na posvećenost države dijalogu u rješavanju sporova između država, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Prilikom izlaganja, crnogorski šef diplomatije je podsjetio na vrlo konstruktivnu ulogu koju je Crna Gora imala u turbulentnom periodu u regionu i značajne napore koje je uložila u cilju očuvanja mira. Naglasio je, dodaju, i snažnu posvećenost Crne Gore kulturi dijaloga, saradnje i mirnog rješavanja sporova između država," kazali su iz Ministarstva.

Darmanović je, navode, takođe kazao i da će Crna Gora, u okviru inicijative "Medijacija na Mediteranu", u prvom kvartalu 2018. godine, organizovati konferenciju u cilju dalje promocije medijacije kao vrlo važnog instrumenta prevencije i rješavanja sporova u regionu Mediterana.

"Ministar Darmanović je danas u Njujorku sa ministarkom vanjskih poslova Republike Indonezije Retno Lestari Priansari Marsudi potpisao Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Indonezije, kao i Memorandum o bilateralnim političkim konsultacijama između dvije države," kazali su iz Ministarstva.

U otvorenom razgovoru dva ministra, ističu, iskazan je obostrani interes za dalje jačanje prijateljskih odnosa dvije države, s posebnim akcentom na oblast turizma, gdje su prepoznati potencijali da snaženje saradnje.

Kako su kazali iz Ministarstva, Darmanović je učestvovao i na neformalnom ministarskom sastanku Centralno-evropske inicijative (CEI).

Bonus video: