Mandić osudio napad na Srbe na Kosovu: Blagi dani pretvoreni u brigu za bezbjednost naših sunarodnika

"Ovi napadi samo dodatno motivišu Srbe na zajedništvo, ne samo u osudi ovakvih zločina, nego prvenstveno na ukupno zajedničko djelovanje", naveo je Mandić

4501 pregleda 16 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić osudio je napad na Srbe na Kosovu, u mjestu Klokot i selu Gotovuši.

"Umjesto da mirno proslavljamo Božić, ovi blagi dani su pretvoreni u brigu čitavog srpskog naroda za bezbjednost naših sunarodnika na KiM. Kulminacija tog terora je ranjavanje srpske djece na Badnji dan dok su išli po badnjak i prebijanje mladića u povratku sa Božićne liturgije. Atmosfera hajke na Srbe i SPC budi agresivnost kod antisrpskih ekstremista, ne samo na KiM, nego i na drugim prostorima gdje živi naš narod", napisao je Mandić na Tviteru.

Dodaje da "odgovorni za ovo nedjelo, pored dobijanja adekvatne kazne, moraju znati da nikada neće otjerati srpski narod sa njihove zavjetne zemlje".

"Ovi napadi samo dodatno motivišu Srbe na zajedništvo, ne samo u osudi ovakvih zločina, nego prvenstveno na ukupno zajedničko djelovanje", naveo je Mandić.

Bonus video: