Papović: Martinović ostao bez argumenata, pa poručuje kako niko neće odlučivati o Kolašinu, osim njega i "Crkve Srbije"

"Tek što se smjestio u gradonačelničku fotelju, Martinović je umislio da je Kolašin njegovo i crkveno vlasništvo. Umjesto na zakonitost oslanja se na karikaturalni autoritet"

9465 pregleda 40 komentar(a)
Papović, Foto: Luka Zeković
Papović, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Dragutin Papović saopštio je da je predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović ostao bez argumenata, pa je pribjegao, kako kaže, onome u čemu je najbolji – uvredama i neistinama.

Papović je ranije u autorskom tekstu povodom inicijative da se bivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju podigne spomenik u Kolašinu, naveo da je taj grad simbol za republikansku, antifašističku, višenacionalnu i sekularnu Crnu Goru i ocijenio je kako je plan da se ta "antifašistička prijestonica" Crne Gore, pretvori u "litijaško svetilište".

Nakon toga Martinović je reagovao poručivši da Kolašin jeste bio i ostaće antifašistički grad, a da Papović neće odlučivati šta će se i kako graditi u toj opštini.

Papović sada navodi da je ukazao na to da je njegov predlog za podizanje spomenika Amfilohiju nezakonit i suprotan antifašističkom i državnom značaju Kolašina, a Opštinski odbor DPS Kolašin je dokazao kako Martinović, kako navodi, prizemno manipuliše.

"Pošto smo ga razobličili, Martinović sirovo i nadmeno poručuje kako niko neće odlučivati o Kolašinu, osim njega i 'Crkve Srbije'. Tek što se smjestio u gradonačelničku fotelju, Martinović je umislio da je Kolašin njegovo i crkveno vlasništvo. Umjesto na zakonitost oslanja se na karikaturalni autoritet. Nešto je trabunjao i o identitetu", kaže Papović.

Kaže i da je Martinović uspio da dokaže da iz njegovog identiteta buja primitivizam.

"Preskočio je važne lekcije iz vaspitanja, pa ne umije čak ni da se pristojno izražava. Kad se takva osoba domogne javne funkcije onda je to politička tragedija. Vladimir Martinović na funkciji gradonačelnika je elementarna politička nepogoda za sve građanke i građane Kolašina, a posebno za zaposlene u lokalnoj upravi. To je vlast gora od okupatora", zaključio je Papović.