Popadić: Vazalski odnos Delića u Skupštini tuđe države sramota kakva se Mojkovcu nikad nije desila

"Znao sam da Crnu Goru ne vole i ne osjećaju svojom. Znao sam i da im je tuđe bliže od svojega, ali da će ovoliko daleko otići u ponižavanju sebe, opštine i države iz koje dolaze, ni slutio nijesam"

8436 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Da predsjednik Opštine Mojkovac (Vesko Delić), koja je dala toliki doprinos borbi za slobodu Crne Gore, ide na koljena ko zna kome, u tuđu državu da podnosi račune, sramota je kakva se našoj opštini nikad nije desila, poručio je Milan Popadić, predsjednika Opštinskog odbora Socijaldemokrata (SD) Mojkovac i odbornika SD u Skupštini opštine Mojkovac.

"Zato bi da ima imalo časti i morala Vesko Delić morao da podnese ostavku na funkciju koju obavlja", dodao je Popadić u saopštenju koje je medijima dostavio SD.

Predsjednici opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marko Kovačević, Vuko Todorović i Vesko Delić, kao i predsjednici skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimir Đoković, Ivan Otović i Miljan Marković učestvovali su na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

Delić je tom prilikom između ostalog rekao da nema manjeg mjesta koje je dalo više srpstvu od Mojkovca i zahvalio na pomoći koju je Srbija pružala Crnoj Gori, a pozvao je i da se ta pomoć nastavi.

"Kada sam ugledao snimak predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića kako u Skupštini susjedne Srbije podnosi izvještaj o tome šta je od dolaska na čelo opštine u Crnoj Gori uradio, te na šta je potrošio novac, mislio sam da sanjam", dodao je Popadić.

Kaže da je znao da oni Crnu Goru ne vole i ne osjećaju svojom.

"Znao sam i da im je tuđe bliže od svojega, ali da će ovoliko daleko otići u ponižavanju sebe, opštine i države iz koje dolaze, ni slutio nijesam", kaže Popadić.

Dodaje i da političke i sve ostale razlike idu na jednu stranu, ali da je ovo druga priča.

"Vesko Delić je vazalskim odnosom u Skupštini tuđe države obrukao i Mojkovac i Mojkovčane, te kao takav ni dana više ne smije obavljati funkciju prvog čovjeka naše opštine", zaključio je Popadić.

Bonus video: