URA: Nijedna država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore

"Poštujemo regionalnu saradnju i pozdravljamo svaki potez pojedinaca ili organizacija koji znači bolje odnose sa susjednim državama i upućenost jedne na druge", saopštili su iz GP URA

27016 pregleda 105 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Iz Građanskog pokreta GP URA saopštili su da nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore, te da je sve drugo neozbiljno, neutemeljeno i proizvoljno tumačenje.

Oni su reagovali na prisustvo predstavnika Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Srbije na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Naglasili su da je Crna Gora dom svih njenih građana bez obzira na nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo porijeklo i pripadnost.

U saopštenju se dodaje da u Crnoj Gori niko nije diskriminisan zbog svoje lične pripadnosti, niti da smije biti, a da svako ujedno ima pravo na svoj politički svjetonazor i agendu.

"Poštujemo regionalnu saradnju i pozdravljamo svaki potez pojedinaca ili organizacija koji znači bolje odnose sa susjednim državama i upućenost jedne na druge. Crna Gora ne smije nikad graditi neprijateljske odnose sa bilo kojom državom iz regiona", saopštili su iz GP URA.

Bonus video: