DPS Mojkovac: U Skupštini Srbije narod u Crnoj Gori pokušali da predstave kao narod sa kompleksom niže vrijednosti

"Novost je ovog puta što se ovog puta preskače teškoća dolaska i organizovanja neke nove Podgoričke skupštine nego se cijeli proces želi završiti sa crnogorskim predstavnicima direktno u Beogradskoj skupštini"

16134 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Moramo znati da momenat koji se desio u Skupštini Srbije, na sjednici Odbora za dijasporu, ne predstavlja slučajan ispad jednog ili više pojedinaca koji se nalaze na odgovornim funkcijama u Crnoj Gori, već samo jedan od proizvoda operativnog i organizovanog djelovanja jedne političke strukture, koja vodi ka uništenju dostojanstva ove države i njenog naroda, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Mojkovac.

"Ti predstavnici naroda u Crnoj Gori su i na sličnim skupovima, na kojima su i do sada učestvovali, van očiju javnosti kao i na ovom skupu pokušali da narod u Crnoj Gori predstave kao narod sa kompleksom niže vrijednosti. Činjenica je i da 'zavetnici' koja je sada 'savetnica' izuzetno imponuje što joj bilo ko, ko dolazi iz Crne Gore, podnosi izvještaje, jer je izgleda ona svjesnija vrijednosti Crne Gore nego njeni predstavnici", kažu iz DPS Mojkovac.

Međutim, kako kažu, nakon ovakvog pokušaja u javnosti je sve više onih koji shvataju da u ovako vanrednoj situaciji pasivnost više nije opcija.

"Izgleda da je potrebno opet reći isto ovako javno, na glas i na koliko god načina treba, da znamo ko smo, da nijesmo niotkud došli, da naše niko nije umjesto nas nikad odbranio, da su kroz Mojkovac oni prošli, a mi u njemu ostali", dodaju iz DPS-a.

Navode i da ovakav način degradacije, kako kažu, pod okriljem bratske ljubavi znaju da u Crnoj Gori nije novost.

"Novost je ovog puta što se ovog puta preskače teškoća dolaska i organizovanja neke nove Podgoričke skupštine nego se cijeli proces želi završiti sa crnogorskim predstavnicima direktno u Beogradskoj skupštini. Muke su ćerale ovaj narod da zbog ovakvih stvari pišu i one stihove 'gledate nam dom đe gori, kojemu ste vatru dali, gledajte ga i smijte se, dok se i vaš ne zapali'. A ostatak poslušajte sami", zaključuje DPS Mojkovac.

Bonus video: