Raičević izabran za predsjednika Opštine Bar: Uprkos maćehinskom odnosu centralne vlasti, ispunili smo što smo zacrtali

Za njega su glasali odbornici DPS, LP, SDP i SD

25587 pregleda 25 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS
Ažurirano: 11.01.2023. 14:02h

Nosilac liste "Prava stvar - Zajedno Bar", Dušan Raićević (DPS) izabran je za predsjednika Opštine Bar.

Za njega su, na današnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Bar, glasali odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Liberalne parije (LP) i Socijaldemokrata (SD).

Šest odbornika je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Raičević je ranije danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine.

Ovo je njegov drugi, odnosno treći mandat.

Prvi je započeo nakon lokalnih izbora 2018, a reizabran je na ovu funkciju 8. jula 2022. godine, nakog odlaganja lokalnih izbora.

Zbog ovoga je Klub odbornika Demokrata 22. jula podnio Upravnom sudu tužbu protiv SO Bar radi poništenja pomenute odluke.

Međutim, Upravni sud još nije donio odluku u odnosu na ovaj slučaj.

Raičević je u obraćanju poručio da vođenje Bara za njega predstavlja veliku odgovornost.

"Zato sam odavde u julu prošle godine poručio da ću prihvatiti volju građana na izborima, kakva god ona bude. Tako sam i uradio. Činom podnošenja ostavke htio sam dobiti podršku novog skupštinskog saziva, što je u skladu sa demokratskim načelima koje baštinim u ovom domu", rekao je Raičević.

Dodao je da je Bar, "koji je u svakom trenutku bio svetionik i bastion građanske, progresivne i moderne politike i u ovom vremenu teških političkih previranja i izazova za našu državu još jednom snažno potvrdio da je glas razuma".

"Uprkos svim preprekama koje su stajale ispred nas, često maćehinskom i neodgovornom i ponekad sabotirajućem ponašanju od strane centralne vlasti i tome što je Bar u jednom trenutku bio na posljednjem mjestu po izdvajanjima iz kapitalnog budžeta, mi smo kao odgovorna lokalna samouprava ispunili sve ono što smo zacrtali, uloživši preko 30 miliona eura sopstvenih sredstava u kapitalne projekte", naveo je Raičević.

On je za sjutra najavio potpisivanje ugovora o nastavku radova na rekonstrukciji obalne zone u Sutomoru, koji podrazumijeva i izgradnju trga.

Bonus video: