Delić: Čast sarađivati sa sunarodnicima u Srbiji, trobojka će još dugo biti u mom kabinetu

"Jako je bitno da plaćenička kvazielita iz redova DPS-SD-SDP, prihvati da je vrijeme progona, šikaniranja i zastrašivanja prošlost, te da su srpski narod i njihovi predstavnici u Crnoj Gori istrajni u namjeri da nastave proces oslobađanja i ukidanja svih oblika ideoloških diskriminacija", saopštio je Delić

15542 pregleda 60 komentar(a)
Foto: Služba predsjednika Opština Mojkovac
Foto: Služba predsjednika Opština Mojkovac

Reakcija Demokratske partije socijalista (DPS) je očigledan izraz bijesa i nemoći, jer više ne mogu da slome tradicionalnu Crnu Goru koja neće okretati leđa Srbiji ni srpskom narodu, saopštio je predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić.

Delić se oglasio povodom reakcije određenih partija na učestvovanje predsjednika opština Nikšić, Berane i Mojkovac, kao i predsjednika skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

"Orkestriran, ali bezuspješan napad poslanika bivšeg režima i njima bliskih medija kojim su pokušali na najprizemniji način da predstave moje učešće, kao i učešće predsjedika opština Nikšić, Berane, predsjednika Skupština Danilovgrad, Herceg Novog i Tivat, kao i predstavnika Srba u Crnoj Gori, na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, pokazao je nastavak negativnog djelovanja onih koji žele da ljude u Crnoj Gori diskriminišu po osnovu nacionalne pripadnosti, u ovom slučaju, srpskom narodu", navodi se u reagovanju Delića.

Dodao je i da je većina medija iz Crne Gore i Srbije ispratila sjednicu koja se održala prije skoro mjesec dana, ali da su tek juče "krenuli histerični ispadi Đukanovićeve intelektualne kvazielite. Toliko o njihovo navodnoj „zabrinutosti“ za sudbinu Crne Gore poslije mjesec dana".

"Međutim, ne želeći previše da se bavim napadima onih koji su prijetili „traktorijadama“ i „olujama“ svima koji su drugačije mislili, istakao bih da mi je čast i zadovoljstvo bilo što sam imao priliku da na pomenutoj sjednici sa kolegama razgovaram o položaju i perspektivi Srba u Crnoj Gori", kazao je Delić.

Poručio je i da kada se zalažete za to da jedan narod (srpski) "koji ima preko 30 odsto pripadnika, kada tim jezikom (srpskim) govori većina stanovništva, kada se zalažete za to da taj narod tako i bude zastupljen u državnim organima i institucijama", onda to nema veze sa „miješanjem u bilo kakve državne stvari“ i „odnošenjem Crne Gore za Čačak“, već da je to zaštita osnovnih vrijednosti ljudskih prava i sloboda što pripada svakom čovjeku i u svakom civilizovanom društvu.

"Takođe, jako je bitno da plaćenička kvazielita iz redova DPS-SD-SDP, prihvati da je vrijeme progona, šikiniranja i zastrašivanja prošlost, te da su srpski narod i njihovi predstavnici u Crnoj Gori istrajni u namjeri da nastave proces oslobađanja i ukidanja svih oblika ideoloških diskriminacija", saopštio je Delić.

Kao neko ko je na čelu opštine Mojkovac, Delić naglašava da mu je cilj da sarađuje sa sunarodnicima u Srbiji, unapređuje kvalitet saradnje i sa ostalim državama i regionu što, kako kaže, čini od prvog dana stupanja na dužnost. "Potvrda za to su brojni gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Mojkovac koja je bila prije par dana".

"Takođe, građani Mojkovca su, zahvaljujući sinhronizovanom i timskom radu nove lokalne uprave u proteklih godinu mogli da na svakom koraku osjete boljitak kada je u pitanju razvoj grada. Iako je vlast u Mojkovcu sastavljena od ideološki različitah partija, to nije smetnja ka ostvarenju jednog zajedničkog cilja – ekonomski i privredno snažnijeg Mojkovca. Uvažavanje i poštovanje različitosti po svim osnovama je model saradnje koje karakteriše trnutnu vlast u Mojkovcu što potvrđuju i rezultati rada u protekloj godini", saopštio je Delić.

Predsjednik mojkovačke Opštine je kazao i da će trobojka Kraljevina Crne Gore koju je postavio u svom kabinetu, "pored zvanične zastave, tu ostati još dugo".

Bonus video: