SD Berane: Beranske Demokrate i Evropa sad da zauzmu stav zbog ponašanja predsjednika Opštine

"Ukoliko momentalno ne uskrate podršku koalicionom partneru i ne pozovu njihovog predstavnika na odgovornost, očigledno je da podržavaju i legitimišu ovaj čin", saopštili su oni

4049 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Opštinski odbor Socijaldemokrata Berana pozvali su lokalne odbore Demokrata i Evrope sad da zauzmu stav zbog, kako su naveli, ponašanja predsjednika Opštine Vuka Todorovića.

Todorović je u decembru učestvovao na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije uz predsjednike opština Nikšić i Mojkovac, ali i predsjednike skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat.

"Postupak predsjednika Opštine Berane koji ide na brifing da polaže račune tuđoj državi, osim što je skandalozan, bizaran, neprirodan i protivzakonit, prije svega je - žalostan. Žalosno je kada neko pokazuje vazalni odnos i time se ponosi. Odbacivanje suprematije i unižavanje dostojanstva Države Crne Gore je konstanta i uobičajen manir DF-a", navodi se u njihovom saopštenju.

Ta partija je pozvala stranke lokalne vlasti koje se deklarišu kao građanske i procrnogorske da se izjasne po pitanju "ovog skandaloznog akta".

"Ukoliko momentalno ne uskrate podršku koalicionom partneru i ne pozovu njihovog predstavnika na odgovornost, očigledno je da podržavaju i legitimišu ovaj čin", saopštili su oni.

Pozvali su na izjašnjenje i zbog "ne manje skandalozne činjenice, koja se sa ponosom ističe a tiče se uklanjanja zvaničnih i postavljanja nepostojećih zastava u kabinetima Opštine". Podsjetili su na to da je u pitanju krivično djelo koje za sobom povlači pravnu odgovornost.

"Obzirom na to da rukovodstvo naše države čini skupina političkih beskičmenjaka koji afirmišu ovakva ponašanja, pozivamo lokalne stranke da zauzmu stav zbog nezapamćenog unižavanja digniteta naše zemlje i opštine Berane", piše u njihovom saopštenju.

Bonus video: