Crna Gora napredovala u zaštiti prava djeteta

Kogali je ocijenio da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada je u pitanju zaštita dječjih prava
0 komentar(a)
Osama Makavi Kogali i Zoran Pažin, Foto: Vlada Crne Gore
Osama Makavi Kogali i Zoran Pažin, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.09.2017. 15:00h

Crna Gora je napredovala u oblasti zaštite prava djeteta i predstavlja primjer u regionu, ocijenio je šef predstavništva UNICEF-a u Podgorici, Osama Makavi Kogali.

On je danas razgovarao sa potpredsjednikom Vlade, Zoranom Pažinom.

Kako je saopšteno iz Pažinovog kabineta, na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Vlade i UNICEF-a na odličnom nivou.

Pažin je čestitao Kogaliju na imenovanju na novu funkciju i zahvalio je na podršci koju UNICEF dugi niz godina pruža Crnoj Gori u oblasti zaštite prava djeteta.

Pažin je podsjetio na posebnu važnost podrške koju je UNICEF pružio prilikom unapređenja normativno-pravnog okvira u oblasti jačanja sistema maloljetničkog pravosuđa, zaštiti prava maloljetnih delinkvenata u krivičnim postupcima i zaštiti od nasilja u porodici.

“Posebno je važno što su prilikom izrade Porodičnog zakona, zahvaljujući ekspertskoj pomoći UNICEF-a, implementirani najvažniji međunarodnopravni standardi”, rekao je Pažin.

Kogali je ocijenio da je Crna Gora napravila ogroman napredak u oblasti zaštite prava djeteta.

On je istakao da će UNICEF pod njegovim liderstvom nastaviti da podržava Crnu Goru, posebno u oblasti implementacije zakonskog okvira, izgradnji kapaciteta, edukaciji i podizanju svijesti o značaju dječjih prava.

Kogali je ocijenio da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada je u pitanju zaštita dječjih prava.

“Sagovornici su iznijeli zajedničku viziju u vezi sa prioritetima u oblasti zaštite prava djeteta za naredni period i složili se da ima prostora za dalji napredak Crne Gore u ovoj oblasti. Zbog toga su saglasni da partnerstvo između Vlade i UNICEF-a treba dalje snažiti i da za to postoji volja sa obje strane”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: