DPS: Pokrenućemo inicijativu za smjenu čelnika opština koji su ponizili državu

"Svojim poniznim i sluganskim odnosom prema institucijama i zvaničnim predstavnicima druge države pokazali su da su nedostojni javnih funkcija koje obavljaju"

37186 pregleda 109 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da će pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marka Kovačevića, Vuka Todorovića i Veska Delića, kao i predsjednika skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimira Đokovića, Ivana Otovića i Miljana Markovića.

Kako se navodi u saopštenju DPS-a čelnici crnogorskih opština su "svojim neprimjerenim, podaničkim stavom u državnoj instituciji Srbije, zloupotrijebili svoju javnu funkciju, ponizili sopstvenu državu i nanijeli veliku štetu njenom ugledu i dostojanstvu".

"Klub odbornika Evropski tim za Nikšić, čiji je glavni stožer naša partija, već je predao u proceduru takvu jednu inicijativu, a sjutra će po istom tom osnovu biti podnijeti i zahtjevi za smjenu predsjednika opština Berane i Mojkovac, Vuka Todorovića i Veska Delića, kao i protiv predsjednika Skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimira Đokovića, Ivana Otovića i Miljana Markovića", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da su čelnici opština svojim istupima "demonstrirali nepoštovanje Ustava Crne Gore, povredu suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države, izdaju državnih interesa i urušavanje ugleda Crne Gore".

"Svojim poniznim i sluganskim odnosom prema institucijama i zvaničnim predstavnicima druge države pokazali su da su nedostojni javnih funkcija koje obavljaju. Zato očekujemo da svi politički subjekti koji deklarativno osuđuju ovakvo ponašanje i glasaju za smjenu pomenutih državnih funkcionera, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: