Brajović: Crna Gora i UAE primjeri stabilnosti u svojim regionima

Brajović je primio danas novoimenovanog ambasadora UAE u Crnoj Gori, i kazao da Crna Gora veoma cijeni obim investicija UAE, navodeći da očekuje da će sadržajna saradnja biti dodatno unaprijeđena, posebno u oblastima turizma, zdravstva, obrazovanja i kulture
77 pregleda 2 komentar(a)
Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti, Ivan Brajović, Foto: Skupština.me
Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti, Ivan Brajović, Foto: Skupština.me
Ažurirano: 21.09.2017. 12:47h

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su primjeri stabilnosti u svojim regionima i imaju sličnosti u pogledu multietničkog i multivjerskog sklada koje njeguju, ocijenili su predsjednik crnogorskog parlamenta, Ivan Brajović, i ambasador UAE u Podgorici, Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti.

Brajović je primio danas novoimenovanog ambasadora UAE u Crnoj Gori, i kazao da Crna Gora veoma cijeni obim investicija UAE, navodeći da očekuje da će sadržajna saradnja biti dodatno unaprijeđena, posebno u oblastima turizma, zdravstva, obrazovanja i kulture.

"Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i UAE predstavljaju primjer stabilnosti u svojim regionima, te da imaju dosta sličnosti u pogledu multietničkog, multivjerskog i multikulturalnog sklada koje njeguju obje države", kaže se u saopštenju.

Tokom sastanka sa ambasadorom Meksika, Markom Antonijem Garsijom Blankom ocijenjeno je da postoji prostor za dodatno jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Meksika, i da postojanje Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u Kongresu Meksika otvara mogućnost za unaprjeđenje parlamentarne saradnje.

"Brajović je upoznao ambasadora sa aktuelnom političkom situacijom i vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore i iskazao interes za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, naročito pomorske privrede, poljoprivrede, kao i razvoja malih i srednjih preduzeća“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o kandidaturi meksičke senatorke Gabrijele Kuevas Baron za mjesto predsjednice Interparlamentarne unije za period 2017 – 2020.

"Brajović je ambasadoru Meksika prenio izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu državu i uzrokovao veliki broj ljudskih žrtava i ogromna materijalna razaranja“, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Bonus video: