Đukanović u Budimpešti: Svaka promjena vlasti ne znači i promjenu nabolje, to nažalost potvrđuje naše iskustvo

"Posljedice ruske agresije na Ukrajinu ostaviće dublje i dugoročnije posljedice i od pandemije kovid-19 s kojom se svijet suočio prije nekoliko godina"

17221 pregleda 48 komentar(a)
Đukanović tokom govora u Budimpešti, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović tokom govora u Budimpešti, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Crna Gora prolazi novu fazu demokratskog zrijevanja nakon što je prije nešto više od dvije godine došlo do promjene vlasti po prvi put nakon uvođenja parlamentarizma. Naše iskustvo nažalost potvrđuje da svaka promjena ne znači i promjenu nabolje, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako se navodi u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore on je to rekao na svečanom prijemu povodom obilježavanja 15-godišnjice Foldana Grupacije u Budimpešti.

Đukanović, koji se nalazi u radnoj posjeti Mađarskoj, dodao je se sve posebno odrazilo i u odnosu prema nekim stranim investitorima.

"Nalazimo se pred neposrednim vanrednim parlamentarnim i redovnim predsjedničkim izborima u kojima vjerujem da će proevropske snage odnijeti pobjedu, koja će održati zemlju na evropskom i evroatlantskom kursu i ispuniti obaveze za punopravno članstvo u Evropskoj uniji", istakao je Đukanović.

Kako kaže to će svakako biti lakše uz pomoć i podršku prijatelja i partnera kao što je Mađarska.

"I investitora kao što je između ostalih Foldana Grupacija. Kao raniji premijer i sadašnji predsjednik države, spreman sam na svakodnevni kontakt sa svakim investitorom koji hoće da otvori makar jedno radno mjesto u Crnoj Gori. Zato sam između ostalog i danas ovdje", naveo je Đukanović.

Milo Đukanović
foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Dodao je i da ovakvi primjeri uspješne ekonomske saradnje imaju poseban značaj u vremenu geopolitičkog preslaganja nove arhitekture svjetskih odnosa.

"Ukrajinski rat koji se odvija u vašem neposrednom susjedstvu označio je kraj svjetskog poretka kakvog smo poznavali. Poremećaji u snabdijevanju energentima i hranom po mnogima prevazilaze posljedice Jomkipurskog rata od prije 50 godina. Posljedice ruske agresije na Ukrajinu ostaviće dublje i dugoročnije posljedice i od pandemije kovid-19 s kojom se svijet suočio prije nekoliko godina", istakao je između ostalog Đukanović.

Bonus video: