Đukanović: Širenje zajednice turskog biznisa dragocjeno za ekonomski razvoj Crne Gore

"Dvije države dijele zajedničku istoriju i ljudske veze, i Crna Gora je danas jako prepoznatljiva u Turskoj i u budućnosti nas očekuju značajne turske investicije i aktivan doprinos turskog biznisa", kazala je turska ambasadorka

8013 pregleda 13 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Turske Songul Ozan.

"Đukanović je Ozan uručio visoko državno odlikovanje, medalju za zasluge, u znak zahvalnosti za uspješno obavljenu misiju i doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika.

Đukanović se zahvalio Ozan za doprinos unaprjeđenju međudržavne saradnje čime je uvećano povjerenje i prijateljstva između država.

"Dinamičan politički dijalog i sadržajni razgovori na najvišem nivou garancija su daljeg rasta povjerenja između dvije zemlje", ocijenio je Đukanović i naglasio da je posebno važno da "u teškim vremenima koje živimo, čuvamo stara i gradimo nova prijateljstva".

On je istakao da je Ozan dala važan doprinos u širenju zajednice turskog biznisa u Crnoj Gori, što je dragocjeno za ekonomski razvoj, posebno malog i srednjeg biznisa.

Đukanović je naglasio i značaj Turske u sektoru obrazovanja, stipendiranja studenata na univerzitetima u Turskoj, uspješne projekte razvoja lokalnih zajednica uz podršku TIKA -e, pri čemu se zahvalio i za pomoć tokom pandemije.

"Uvjeren sam u dalje unaprjeđenje odnosa dvije države, savezništva u okviru NATO-a i zajednički doprinos stabilnosti u rovitim regionima dvije države, kao i stabilnosti i prosperitetu Evrope na globalnoj sceni".

Ozan se zahvalila i istakla da se od prvog momenta svog mandata osjećala kao kod kuće i iskazala uvjerenje u dalji napredak međudržavnih odnosa.

"Dvije države dijele zajedničku istoriju i ljudske veze, i Crna Gora je danas jako prepoznatljiva u Turskoj i u budućnosti nas očekuju značajne turske investicije i aktivan doprinos turskog biznisa", kazala je Ozan.

"Uz rezultate na jačanju uzajamnih odnosa na polju kulture, obrazovanja i zdravstva, uvjerena sam da će se nastaviti tradicija i izuzetno dobra saradnja diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori i Turskoj u interesu obje države", zaključila je Ozan

Bonus video: