"NE PLAŠIMO SE VAŠIH PRIJETNJI"

Demokrate: Nervoza funkcionera i aktivista DPS vidna u svakom kutku Crne Gore

"Kad preovlada strah od neizvjesne budućnosti koja neumitno stiže nakon izvjesnog političkog kraja, agresija i depresija je jedino što preostaje"
113 pregleda 2 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.09.2017. 10:15h

Ukupna nervoza funkcionera i aktivista Demokratske partije socijalista je vidna u svakom kutku Crne Gore i najbolji je pokazatelj stanja u kojem se nalazi ova organizovana kriminalna grupa, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bivši menadžer Opštine Kotor Srđan Dragomanović potvrdio je sa Facebook naloga Savjeta mladih DPS-a Kotora da nikoga ne treba štedjeti, ako ne poštuje propise, ali tvrdi da je to pogrešno shvaćeno i istrgnuto iz konteksta jer nije bilo na račun gradonačelnika Vladimira Jokića (Demokrate).

"Nakon što je sam priznao, sada se zna da je ovu gnusnu prijetnju izrekao niko drugi do funkcioner kotorskog odbora Demokratske partije socijalista i doskorašnji Glavni menadžer Opštine Kotor, Srđan Dragomanović. Imajući u vidu način funkcionisanja i nepotističku mrežu kojoj su vični u DPS-u, da bi uopšte i došao do dvije navedene "titule", imao je najbolju preporuku – Dragomanović je kumče Marije Maje Ćatović. Demokratska Crna Gora još jednom oštro osuđuje navedenu prijetnju i jezik mržnje, koji je neprihvatljiv u Crnoj Gori, državi kandidatu za ulazak u EU, u 21. vijeku, u 2017. godini. Bez obzira što je pomenuto Majino kumče frustrirano padom vlasti i odlaskom u političku prošlost njegovog DPS-a i njegove kume, to mu nikako ne daje za pravo da poziva na linč bilo koje osobe, a naročito, budući da je iz Kotora, poznate multivjerske i multinacionalne sredine, nije prihvatljiv njegov nacionalistički ispad navođenjem kako "nije svako Ture za vezira", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da je izgovor Dragomanovića kako je poruka pogrešno shvaćena i izvučena iz konteksta mizeran pokušaj "izvlačenja fleka" i pranja sebe od posljedica neprihvatljivog i kažnjivog postupka.

"A kakav bi to kontekst trebalo da bude po Dragomanoviću da bude pravi? Možda onaj koji je cijela Crna Gora čula kada je brat Duška Markovića prijetio likvidacijom novinaru Dana? Ili možda onaj kontekst u koji je drugi brat predsjednika Vlade smjestio svoju prijetnju mladim aktivistima Demokrata da će ih sve pobiti? Ipak, čini nam se da je Dragomanoviću najbliži kontekst prijetnje Gorana Stanišića, šefa izbornog štaba OKG DPS u Mojkovcu, kada je ispred prostorija Demokratske Crne Gore u Mojkovcu predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, generalnom sekretaru Partije Borisu Bogdanoviću i mojkovačkim Demokratama "obećao" da će im bombu baciti", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Ističu da svi navedeni i ostali su "vrlo svjesni šta će značiti pad DPS-a za njihove privatne poslove i dilove".

"A naročito za poslove šefa nad šefovima, kao i za dalje poslovne aranžmane Duška Markovića koji je, bez sumnje, nalogodavac svih ovih prijetnji. Uostalom, od "šefa" i njegovog zamjenika, koji je privremeno u stolici predsjednika Vlade, nismo čuli ni riječ osude brutalnih prijetnji kojima su Demokrate bile izložene od svog osnivanja, a koje su na intezitetu dobile u prethodnih nekoliko mjeseci. Jasno je – oni su naručioci ovakvog ogavnog ponašanja, pa je normalno da se slažu sa njime".

Iz Demokratske Crne Gore ističu da se ne plaše.

"Imamo sve veću podršku građana da obračun sa DPS-om dovedemo do kraja. Upravo iz razloga što znaju kakva ih sudbina čeka zbog svih nedjela koje su počinili za ovih 27 godina, funkcioneri DPS-a su ti koji su u strahu. Otuda i prijetnje, psovke i uvrede. No, sve to razumijemo. Kad preovlada strah od neizvjesne budućnosti koja neumitno stiže nakon izvjesnog političkog kraja, agresija i depresija je jedino što preostaje. Zavisno od karaktera osobe. Sveto je u depresiji, ovi ostali u agresiji. Bar dok su još na slobodi. No, uskoro će većina njih preći u depresivno stanje. Do tada, pljuštaće prijetnje, koje niko nije dužan da trpi, pa nećemo ni mi. Zato, i ovom prilikom pozivamo nadležne organe da smognu snage da izvedu na čistac slučajeve prijetnji koje smo uredno procesuirali i za koje smo podnijeli dokaze", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Preporučujemo za Vas