Radović novi predsjednik omladine cetinjske URA-e

"Odlučio sam dati svoj skromni doprinos u pokušaju da Cetinje vratimo na staze stare slave, kako u ekonomskom, tako i u moralnom i duhovnom smislu"
419 pregleda 10 komentar(a)
Luka Radovic, Foto: Građanski pokret URA
Luka Radovic, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 21.09.2017. 07:52h

Cetinjski muzičar i umjetnik Luka Radović izabran je za novog predsjednika mladih cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Radović je, kako je saopšteno iz URA, završio specijalističke studije na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, a kao student je osvajao brojna priznanja među kojima i prvu nagradu na KUM festu. On se publici predstavio sa dvije samostalne izložbe i desetak grupnih.

Učestvovao je na Budvanskom festivalu i festivalu Sunčane skale. Autor je muzike i aranžmana songova za predstavu "Ruža sa dva mirisa", kao i muzike za dokumentarni animirani film “Mirkova varoš”. Od nedavno se bavi stvaranjem ambijentalne i chill out muzike.

"Politika me nikada u životu nije previše privlačila, a ni danas se tu ništa nije promijenilo. Međutim, nisam mogao sjedjeti skrštenih ruku i posmatrati kako moj grad propada. Odlučio sam dati svoj skromni doprinos u pokušaju da Cetinje vratimo na staze stare slave, kako u ekonomskom, tako i u moralnom i duhovnom smislu. Siguran sam da Cetinje i Cetinjani zaslužuju mnogo više, stoga se iskreno nadam da će konačno pružiti priliku ljudima koji imaju znanje i volju da Cetinje naprave boljim i sigurnijim mjestom za život svih nas", kazao je Radović.

Cetinjska URA od sjutra nastavlja sa terenskom kampanjom, u toku koje će "u svakom cetinjskom domu širiti ideju slobode".

"URA je da se ponosno, prkosno i cetinjski izborimo za naš grad", zaključili su u cetinjskom pokretu URA.

Bonus video: