Đukanović i Begaj: Evropske i evroatlantske integracije jedini dobar izbor za region

“Puna saglasnost o tome da je stabilnost zapadnog Balkana zajednički interes i da je nakon podsticaja iz Brisela, fokus na neophodnom iskoraku zemalja na unutrašnjem planu i njihovoj jasnoj evropskoj orijentaciji”, navodi se u Tviter objavi Đukanovića

5070 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Tviter/Milo Đukanović
Foto: Tviter/Milo Đukanović

Stabilnost zapadnog Balkana zajednički je interes, a evropska i evroatlantska integracija regiona jedini je dobar izbor, poručeno je u razgovoru predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa albanskim kolegom Bajramom Begajem.

Đukanović je kazao da je u telefonskom razgovoru sa Begajem razmijenio mišljenja o otvorenim pitanjima u regionu, njegovoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi i daljem razvoju odnosa između dvije susjedne države.

“Puna saglasnost o tome da je stabilnost zapadnog Balkana zajednički interes i da je nakon podsticaja iz Brisela, fokus na neophodnom iskoraku zemalja na unutrašnjem planu i njihovoj jasnoj evropskoj orijentaciji”, navodi se u Tviter objavi Đukanovića.

Kako je dodao, region ima samo jedan dobar izbor, a to su evropske i evroatlantske integracije.

“I u narednom periodu kroz dinamičan dijalog, zajedno ćemo raditi na pitanjima važnim za stabilnost i prosperitet dviju državi i regiona u cjelini”, rekao je Đukanović.

Bonus video: