DPS seli u nove prostorije

"Novi prostor sadržaće odgovarajuće administrativno-tehničke uslove za rad, kao i multimedijalnu salu po najvišim standardima za održavanje sastanaka partijskih organa"

3776 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Sjedište Demokratske partije socijalista (DPS) uskoro će biti preseljeno u nove prostorije.

Trenutno sjedište DPS-a je u staroj zgradi Vlade.

Vlada je na sjednici 30. avgusta 2021. godine odlučila da preuzme prostorije stare zgrade Vlade, odnosno da se iz njih iseli DPS, SDP i SD.

I dok su SDP i SD iselili iz stare zgrade Vlade u nove prostorije, DPS je tražila malo vremena dok ne sredi novi poslovni prostor.

Kao nasljednik Saveza komunista, DPS je decenijama bio u zgradi u Ulici Jovana Tomaševića, a zatim su mu se pridružile i ostale dvije partije koje su, kao i ostale parlamentarne stranke, na to imale pravo po zakonu.

DPS u staroj zgradi Vlade koristi prostor ukupne površine 1.276 kvadrata, SDP je koristio 234 kvadrata, a SD 192 kvadrata.

Vlada je 2021. godine zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da za potrebe te tri partije zaključi ugovore o zakupu poslovnih prostora za njihov redovni rad.

Iz DPS-a su saopštili da je seljenje u nove prostorije u sklopu kontinuiranih partijskih reformi i modernizacije partije na svim nivoima.

"Novi prostor sadržaće odgovarajuće administrativno-tehničke uslove za rad, kao i multimedijalnu salu po najvišim standardima za održavanje sastanaka partijskih organa. Takođe, posebna pažnja biće posvećena i prezentaciji višedecenijske politike i uspjeha Demokratske partije socijalista u okviru zasebnog izložbenog prostora, koji će biti otvoren za posjete građana", navodi se u saopštenju.

Iz te partije su saopštili i da će unaprijediti poslovno-tehničke kapacitete prostorija opštinskih odbora širom Crne Gore.

Bonus video: