Evropa sad: Predlog izmjena Zakona o tužilaštvu antievropski

Ukidanjem ograničenja, smatraju u Evropi sad, Vlada želi da vanredno stanje "ozakoni i transformiše u redovno stanje"

7943 pregleda 30 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad osudio je, kako su kazali, antievropski predlog Vlade o izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu, kojim od Skupštine traže da se ukine ograničenje da ista osoba može biti najviše dva puta vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca.

"Predlog kojem se protivi Evropska komisija, Venecijanska komisija, nevladin sektor, kao i gotovo kompletna domaća i međunarodna stručna javnost, dokaz je da pala Vlada nema namjeru da se zaustavi sa antievropskim potezima zbog kojih je Crna Gora dovedena u opasnost da se zaustave pregovori sa EU", navodi se u saopštenju.

Ukidanjem ovog ograničenja, smatraju u Evropi sad, Vlada želi da vanredno stanje "ozakoni i transformiše u redovno stanje", a sve u cilju "zaštite isključivo personalnih rješenja radi uticaja na državno tužilaštvo preko istih".

"Vanredni parlamentarni izbori su neophodni za deblokadu pravosudnog sistema i zaustavljanje neodgovorne pale Vlade i parlamenta da naprave sistemski haos koji će nas dodatno usporiti na evropskom putu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: