Konatar i Radovanić u danskom parlamentu: URA je partner na evropskom putu Crne Gore

"Najveći politički interes u ovom trenutku je izbor sudija Ustavnog suda. Kao i do sada, URA će dati puni doprinos tome i glasati za kompletiranje Ustavnog suda"

5563 pregleda 8 komentar(a)
Konatar i Radovanić, Foto: GP URA
Konatar i Radovanić, Foto: GP URA

Crna Gora ostaje privržena evropskoj budućnosti i za nju evropski put nema alternativu, poručeno je na konferenciji u organizaciji danskog parlamenta i ministarstva vanjskih poslova te države u saradnji sa Socijaldemokratama i Zelenima Danske na kojoj učesvuju i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i generalni sekretar partije Mileta Radovanić.

Kako je saopšteno iz GP URA, teme konferencije su perspektiva Zapadnog Balkana, bezbjednosna situacija, energetska kriza, evropska solidarnost…

"URA je partner na evropskom putu Crne Gore. Jasno je da ćemo u tome imati podršku naših danskih partnera. Naglašavamo da je najveći politički interes u ovom trenutku izbor sudija Ustavnog suda. Kao i do sada, URA će dati puni doprinos tome i glasati za kompletiranje Ustavnog suda", poručili su Konatar i Radovanić.

Na konferenciji su govorili ministar vanjskih poslova Danske, Lars Loke Rasmusen, poslanici danskog parlamenta, evropski parlamentarci..

Konatar je, kako je saopštenom govorio i na panelu "Perspektiva Zapadnog Balkana".

Konatar i Radovanić, navodi se, posjetu su iskoristili i za susrete sa parlamentarcima Danske i bilateralne sastanke sa članovima Komiteta za evropske poslove.

Bonus video: